4.9 C
România
24 februarie 2021
Locuri de munca
Social

In ultimul an s-au facut 24.000 de angajari noi la stat. Cele mai multe, in sectorul serviciilor de sanatate si asistenta sociala

În ultimul an s-au făcut 24.000 de angajări noi în instituţii publice. Cele mai multe noi angajări (peste 20.100 de persoane) s-au realizat în sectorul servici­ilor de sănătate şi asistenţă socială, unde de alt­fel şi salariile au crescut ca urmare a deciziilor luate de guvern, noteaza Ziarul Financiar.

În administraţie publică şi apărare (dome­niul cu cele mai mari salarii din sectorul public) efectivul de salariaţi a crescut cu 5.400 de persoane în ultimul an, până la un total de 207.800 la finalul lunii februarie. În schimb, în învăţământ numărul de salariaţi a scăzut cu 1.500 de persoane în ultimul an, până la 355.100 de persoane în februarie 2018.

Anul acesta cheltuielile statului cu salariile bugetarilor vor ajunge la 8,9% din PIB, în creştere faţă de nivelul de 8,3% din PIB în 2017 şi 7,5% din PIB în 2016. Prin urmare, salariile bugetarilor vor avea anul acesta cea mai ridicată pondere raportată la PIB din ultimii nouă ani.

Stiri pe aceeasi tema

Accident grav pe DN1 la Nistoresti, Prahova. Doua persoane din Sibiu aflate intr-un taxi au murit

Cristiana Petrariu Bota

Femeie injunghiata pe Aeroportul din Sibiu de fostul sot. Fiica lor este medic rezident si i-a acordat primul ajutor

Cristiana Petrariu Bota

Studenta Veronica Matcovici din Iasi a murit in accidentul de autocar din Spania (Tarragona)

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult