In Vietnam, salvarea padurii vine de pe Facebook
Externe

In Vietnam, salvarea padurii vine de pe Facebook

VIETNAM – Reteaua de socializare Facebook s-a dovedit utila si pentru natura. Planul de taiere a mii de copaci in capitala Vietnamului, Hanoi (al doilea oras ca marime din tara), a fost abandonat, ca urmare a mobilizarii locuitorilor pe retelele de socializare, care au culminat cu infiintarea unui grup de sustinere pe Facebook.

Indignarea oamenilor impotriva ideii municipalitatii de a taia peste 6.000 de copaci in capitala vine nu numai de la faptul ca acestia reprezentau o oaza de verdeata si de ar curat pentru cei 6,5 milioane de locuitori, ci mai ales din cauza suspiciunii ca autoritatile voiau, de fapt, sa faca afaceri cu lemn, din care sa obtina profit, la care se adauga si pretul estimat pestru desfasurarea actiunilor de taiere si amenajare: 3,4 milioane de dolari.

Mobilizarea pe Facebook a strans aproape 30 mii de like-uri, in paralel locuitorii capitalei Vietnamului participand si la o demonstratie, in urma careia primarul a decis sa se renunte la aceasta actiune.

Te-ar putea interesa si: GLUME şi BANCURI după CĂDEREA FACEBOOK

In decembrie 2009,  accesul vietnamezilor la site-ul Facebook a fost blocat, fara a fi data vreo explicatie oficiala, insa se stia deja ca aparent, regimului local ii este teama de ideile liberale si anti comuniste pe care si le-ar fi putut forma utilizatorii acestei comunitati online.

Acum lucrurile au revenit la normal, in sensul ca premierul vietnamez este pentru utilizarea retelelor de socializare in scopuri de comunicare pentru regimul comunist vietnamez, cu partid unic.

Nu este singura tara comunista care, atunci cand considera un serviciu online periculos pentru ea, sa procedeze la restrictionarea accesului la acesta. In 2014, China a blocat accesul la Gmail, dupa ce operase blocari asemanatoare la motorul Google, la serviciul de socializare Google+ sau la Twitter.

 

Stiri pe aceeasi tema

Trump si Putin ar putea avea o intalnire inainte de luna iulie

Cristiana Petrariu Bota

Incendiu intr-un club din California, asemanator cu cel din Colectiv. Zeci de oameni au murit carbonizati

Cristiana Petrariu Bota

Recep Erdogan si-a scurtat vizita in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult