14.2 C
România
19 octombrie 2021
In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului
Breaking News Social

In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului

„In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei”, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului, in fata a mii de credinciosi.

„Noi I-am deschis lui Hristos un mormant, El ne-a deschis noua, azi, portile vesniciei. Noi I-am oferit lui Iisus o cununa de spini, pentru ca acestia crescusera in inima noastra, insa El a facut din ei lumina, din Sangele Sau a facut viata, din piroane a facut ancora, din Cruce, Altar, iar din Trupul Sau, hrana vietii vesnice”, a adaugat ierarhul.

Parintele Mitropolit a vorbit in predica sa si despre nemarginita putere a lui Hristos.

„Hristos ne-a iubit si in piroane, pe Crucea de pe Golgota. Sangele care curgea din ranile trupului Sau era semnul iubirii Lui nemarginite fata de oameni. Noi I-am dat piroane, El ne-a dat sangele iubirii Sale. Noi I-am dat moarte, El ne-a dat viata”.

„Aceasta este taina iubirii pe care ne-a lasat-o si noua s-o implinim fata de semenii nostri aici, pe pamant: in loc de piatra, paine, in loc de ura, iubire. Hristos a murit pe Cruce iubind, nu blestemand, nu urand”, a mai spus Inaltpreasfintia Sa.

Anul acesta, la cea mai importanta sarbatoare crestina, mii de oameni au venit la Catedrala Mitropolitana „Sfintii Trei Ierarhi” din capitala Banatului pentru a participa la Slujba de Inviere, oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

In Bucuresti, preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a oficiat slujba de Inviere la Patriarhie, unde au participat mii de persoane.

Alaturi de Patriarhul Romaniei s-au aflat Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploiesteanul si Ieronim Sinaitul.

Stiri pe aceeasi tema

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita astazi de Biserica Ortodoxa. Sarbatoarea mai este cunoscuta si sub denumirea de Sanziene sau Dragaica

Ioana Badulescu

Dragos Patraru: TVR a fost probabil singurul serviciu public care nu a functionat in noaptea de vineri

Cristiana Petrariu Bota

Summit-ul SUA – Coreea de Nord nu a fost un succes, desi Trump si “piticania racheta” s-au complimentat reciproc

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult