Inca un caz de medic fals in Romania! Un fost zidar a devenit medic dentist langa Bucuresti, dupa ce a invatat de la sotie sa scoata masele
SocialȘtiri locale

Inca un caz de medic fals in Romania! Un fost zidar a devenit medic dentist langa Bucuresti, dupa ce a invatat de la sotie sa scoata masele

Un nou caz de medic fals iese la iveala in Romania. Un fost zidar a devenit fals dentist, chiar langa Bucuresti, acesta practicand ilegal meseria de stomatolog intr-un cabinet medical amenajat la el acasa. Costel Sandu a invatat meserie de la sotia sa, fost dentist, potrivit unui reportaj Digi 24.

De ani de zile, un fals doctor stomatolog trateaza pacientii din comuna Gruiu, judetul Ilfov. Satenii spun ca stie totusi meserie. Inainte de reconversia profesionala fara acte, Costel Sandu a fost zidar.

„Mai este unul, da, dar nu stiu daca aveti curaj sa va duceti. Ca asta a fost zidar la viata lui si scoate si el masele. A invatat de la sotie sa scoata masele. Sotia a fost dentist, de fel. Si pe urma s-a invatat de la ea si scoate si el”, povesteste o localnica.

Satenii par multumiti de servicii, chiar daca cel care se da drept medic nu apare in evidentele Colegiului Medicilor Dentisti. Pedeapsa pentru practicarea unei meserii fara drept este inchisoarea de la 3 luni la un an.

Citeste si: Matteo Politi si-a mutilat pacientele! Situatia falsului medic este mult mai grava decat la prima vedere 

Un italian pe nume Matteo Politi a operat la spitale mari din Romania, timp de un an, cu ajutorul unei diplome false. Avizul i-a fost dat de Ministerul Sanatatii 

Costel Sandu nu a fost gasit acasa de reporterii Digi 24. Era plecat la oras sa cumpere medicamente si materiale pentru pacienti, dupa cum au declarat satenii.

Localnic: Nu-i acasa. Zicea ca are de plecat sa-si ia produse, ce-i trebuie pentru cabinet, am inteles.
Reporter: Are nevoie de materiale, nu?
Localnic: Da, are nevoie sa-si mai ia pentru clienti. Am vorbit mai devreme cu el si mi-a zis: plec sa-mi iau ce-mi mai trebuie.
Reporter: Dumneavoastra v-ati tratat la domnul doctor?
Localnic: Nu. Sotia a fost la el.

Localnica: Am fost.
Reporter: Si totul a fost in regula?
Localnica: Da, acum depinde ce aveti de facut. Una e o extractie, una e o…
Reporter: Dumnealui face doar extractii?
Localnica: Nu, face si…cum sa zic, adica pune cu totul. Face, face. Dar asta la fata locului se vede.

Colegiului Medicilor Dentisti a verificat daca Sandu este medic stomatolog, iar verdictul a venit imediat: nu apare in evidentele oficiale. „Din verificarile efectuate am constatat ca nicio persoana cu numele Costel Sandu nu apare inscrisa ca medic in cadrul Colegiului Medicilor Dentisti Ilfov”, a transmis Colegiului Medicilor Dentisti.

Potrivit Codului penal, exercitarea fara drept a unei profesii pentru care legea cere autorizatie se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. Cineva trebuie sa semneze insa plangerea penala, iar satenii nu par a fi dispusi sa se desparta de dentistul lor, cu sau fara diploma.

Vezi video pe site-ul Digi 24.

Articole asemănătoare

Ministrul Sanatatii sustine ca exista o legatura intre plecarea romanilor in strainatate si cazurile de autism la copii

Lucy Ionesco

Tortionarul Visinescu, condamnat la 20 de ani de inchisoare

Lucy Ionesco

Accident dramatic in Ialomita, dupa ce un TIR a spulberat un microbuz: 10 morti si 7 raniti

Ioana Badulescu