Spitalul mobil de la Letcani, jud. Iasi, ar urma sa primeasca primii pacienti cu coronavirus pe 16 octombrie
Breaking News

Inca un pacient supravietuitor al incendiului de la Piatra Neamt a murit

Inca un pacient supravietuitor al incendiului de la sectia de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean din Piatra Neamt a murit. Era unul dintre cei sase pacienti de la Neamt care fusesera transferati si internati la sectia ATI din cadrul spitalului mobil Letcani.

„Cu regret trebuie sa anuntam ca a decedat un pacient din cei sase de la Neamt, o femeie de 72 ani cu multiple comorbiditati”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Ceilalti pacienti supravietutirori se afla in continuare in stare critica, mai sustine sursa citata.

In total, 11 pacienti cu COVID-19 au murit in incendiul produs sambata la sectia de terapie intensiva de la spitalul din Piatra Neamt. Medicul Catalin Denciu, care a sarit sa-si salveze pacientii, a suferit arsuri pe 70% din suprafata corpului si a fost transferat la un spital din Belgia.

Amintim ca sambata, in jurul orei 18.30, unul dintre cele doua saloane ale sectiei ATI de la Spitalul Judetean Neamt, unde erau internati in total 16 pacienti intubati in stare grava, din cauza Covid-19, a fost cuprins de flacari. Pana sa intervina cei circa 150 de pompieri si forte de ordine, statia fiind in apropierea spitalului, nu mai era mare lucru de facut.

Toti cei opt pacienti ai salonului unde izbucnise incendiul erau deja morti, pe paturile lor de terapie intensiva, care au fost distruse de flacari. Alti doi pacienti de la ATI, din celalalt salon al sectiei, aveau sa moara la scurt timp, in timp ce asteptau sa fie evacuati catre Iasi, la spitalul modular din Letcani. Cei care au murit erau persoane in varsta, afectate grav de Covid-19: sapte barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani. O alta persoana, a unsprezecea, a murit miercuri la spitalul din Letcani.

Medicul Catalin Denciu, care era de garda in seara respectiva, a incercat impreuna cu doua asistente si un alt medic, sa salveze oamenii din flacari. Nu au reusit, pentru ca incendiul a fost violent, fiind vorba de statiile cu oxigen din sectia ATI, iar flacarile aprinzandu-le combinezoanele de protectie, care li s-au topit.

 

 

Stiri pe aceeasi tema

Romania a trecut de 11.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, peste 600 de persoane au decedat

Cristiana Petrariu Bota

Sporul pentru personalul medical si auxiliar care ingrijeste pacienti COVID-19 a fost majorat pana la 85% din salariul de baza

Ioana Badulescu

Paul Grigoriu a murit! Unul dintre cei mai buni oameni de radio din Romania a murit acasa!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult