7.6 C
România
17 octombrie 2021
Mai multi prefecti si subprefecti au fost demisi sau numiti cu caracter temporar in sedinta de Guvern de miercuri, 18 decembrie 2019
Politica

Inca un val de prefecti, vizat de schimbari. Ordinea de zi a sedintei de Guvern din 30 martie

Un nou val de prefecti este vizat de schimbari. Ordinea de zi a sedintei de Guvern din 30 martie cuprinde, printre altele, noi schimbari de prefecti si programul pe anul 2016 privind lucrarile de interventie pentru reducerea riscului seismic la constructiile cu destinatia de locuinta incadrate in clasa I de risc si care prezinta pericol public.

Premierul Dacian Ciolos declara, in urma cu doua saptamani, ca prefectii au fost demisi fie pentru ca nu au performat, fie pentru ca nu au respectat „echidistanta politica” si a subliniat ca Guvernul are competenta exclusiva in numirea si eliberarea din functie a prefectilor.

„Numirea si eliberarea din functie a prefectilor sunt de competenta exclusiva a Guvernului, iar criteriile avute in vedere in numirea noilor prefecti sunt doar o componenta a unui proces de analiza realizat la nivelul Guvernului prin intermediul Ministerului de Interne. Nu inteleg sa detaliez de la caz la caz rezultatele analizei efectuate, care cade in sfera prerogativelor executive”, spunea atunci Dacian Ciolos.

„Criteriile de schimbare a prefectilor sunt o problema administrativa. (…) Urmare a unei analize permanenta a MAI, am ajuns la concluzia ca fie nu au performat anterior, fie nu au respectat echidistanta politica. (…) Inclusiv cei numiti recent ar putea fi schimbati in perioada urmatoare daca nu performeaza”, a spus Ciolos.

Premierul a explicat si cum au fost numiti noii prefecti: „Ne-am uitat atat la inspectori, cat si la cei cu experienta manageriala. A avut loc o intalnire de lucru cu acestia pentru a putea fi selectati. Acolo unde am identificat functionari publici ne-am indreptat spre cei care sa probeze si experienta”.

Iti recomandam si: Prefectii, demisi de Guvernul Ciolos. Noii prefecti vor fi numiti in perioada urmatoare

Ordinea de zi a sedintei de Guvern

Pe ordinea de zi a Executivului figureaza un proiect de Hotarare privind numiri/eliberari de prefecti si/sau subprefecti si unul pentru aprobarea Programului de actiuni pe anul 2016 privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la constructiile cu destinatia de locuinta multietajata, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public.

Totodata, Guvernul va discuta si un proiect privind venitul minim de incluziune.

Guvernul elaboreaza un pachet de legi care sa creeze cadrul legal in ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic pentru ca in prezent nu se poate depasi impotrivirea unei singure persoane dintr-un bloc, a declarat la inceputul lunii martie vicepremierul Vasile Dincu.

Dincu a fost intrebat de jurnalisti, in contextul comemorarii a 29 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, ce intentioneaza sa faca pentru consolidarea cladirilor cu bulina rosie si daca Guvernul a alocat suficiente fonduri avand in vedere necesitatea rezolvarii problemei cu maxima urgenta.

Vicepremierul a raspuns ca in exercitiul financiar de anul trecut nu s-a cheltuit decat a cincea parte din suma alocata pentru reabilitari seismice, desi era „la fel de urgent”, dar a subliniat faptul ca problema nu consta in lipsa banilor, ci e legata de chestiunea proprietatii, de probleme legislative si de consimtamantul celor care locuiesc sau muncesc in blocurile cu risc seismic.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta: Cota unica va ramane la 16%

Bogdan

PNL a depus la CCR sesizarea privind modificarile la Legea ANI si cere demisia lui Dragnea

Cristiana Petrariu Bota

Ce calcule isi face PSD pentru noua propunere de premier cu care va merge la Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult