5.1 C
România
29 noiembrie 2021
Aeroport Otopeni
Social

Incep lucrarile la linia ferata catre Aeroportul Otopeni, insa lucrarile nu vor fi gata la EURO 2020

Societatea Porr poate incepe, in sfarsit, sa lucreze la dublarea liniei de tren dintre Mogosoaia si Balotesti, care asigura legatura de cale ferata catre Aeroportul Otopeni, insa lucrarile nu vor fi gata la EURO 2020. Potrivit contractului incheiat cu CFR, constructorul ar urma sa finalizeze dublarea abia in luna octombrie a anului viitor, cu mult dupa incheierea campionatului european de fotbal.

Compania Nationala de Cai Ferate (CFR SA) si societatea PORR CONSTRUCT au semnat contractul pentru obiectivul de investitii „Dublarea liniei de cale ferata intre statiile Mogosoaia si Balotesti”, proiect in valoare de 50,5 milioane lei, cu finantare asigurata din fonduri de la bugetul de stat, potrivit unui comunicat emis vineri de CFR.

Conform contractului, durata de realizare a acestei investitiei este de 17 luni si include cele doua etape de implementare, elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor de infrastructura si suprastructura feroviara pe intreagul traseu, in lungime de aproximativ 8 km.

Contractul pentru dublarea liniei de cale ferata pe traseul Mogosoaia – Balotesti acopera o gama de lucrari de infrastructura si suprastructura feroviara pe intregul traseu, prin lucrari de consolidare si largire terasament, montare a suprastructurii liniei pentru realizarea caii ferate duble pe intreaga distanta, lucrari de reparatii si consolidare a 4 podete, 3 poduri si o trecere la nivel, construirea noului Punctul de Oprire Aeroport (PO Aeroport), montarea instalatiilor de semnalizare si telecomunicatii feroviare pe intreaga distanta si instalatii de energoalimentare pentru PO Aeroport.

Punctul de Oprire Aeroport va fi o constructie noua, pe doua niveluri (parter si etaj), cu doua peroane, fiecare in lungime de 150 de metri si latime de 3 metri, accesul calatorilor la peroane fiind asigurat prin intermediul unor scari fixe si rulante, iar accesul persoanelor cu dizabilitati va fi asigurat prin intermediul unui lift.

Prin finalizarea acestui obiectiv de investitii „Dublarea liniei de cale ferata Mogosoia – Balotesti”, parte integranta a programului de Modernizare a liniei Bucuresti Nord – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, CFR SA va asigura o crestere a calitatii serviciilor de transport feroviar, prin introducerea de trenuri cu mers cadentat, cu o frecventa convenabila transportului de calatori de naveta, favorabila transportului de calatori spre si de la Aeroport, fara a influenta traficul de calatori de lung parcurs sau traficul de marfa pe relatia Bucuresti – Urziceni.

Stiri pe aceeasi tema

Ailin Ibraim, jurnalista la revista Bolero, a murit la doar 36 de ani

Cristiana Petrariu Bota

La Multi Ani, Romania! Mii de oameni au participat la parada militara de la Arcul de Triumf

Ioana Badulescu

Ministrul Sanatatii se va intalni miercuri cu angajatii din Sanatate, care au anuntat ca vor intra in greva de avertisment pe 7 mai

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult