Inchisoare pentru cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat
Social

Inchisoare pentru cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat

Persoanele care nu respecta hotararea judecatoreasca privind sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii ar putea face inchisoare. Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, o propunere legislativa care prevede ca persoanele care nu respecta sanctiunea prestarii de munca in folosul comunitatii sunt pedepsite cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.

Initiatorii actului normativ atrag atentia in expunerea de motive ca, ″in lipsa unei legislatii coercitive, persoanele sanctionate contraventional ori administrativ sunt incurajate sa comita in continuare fapte antisociale”.

„Nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii savarsita prin neprezentarea la primar pentru luarea in evidenta si executarea sanctiunii, sustragerea de la executarea sanctiunii dupa inceperea activitatii sau neindeplinirea indatoririlor ce revin la locul de munca se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani”, prevede completarea adusa articolului 287 din Codul penal.

Termenul de adoptare tacita a proiectului legislativ pentru completarea art. 287 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal s-a indeplinit la data de 7 noiembrie.

Initiatorii propunerii legislative sustin ca legislatia nu prevede in momentul de fata nicio repercusiune pentru persoanele care nu platesc amenzile si nu efectueaza munca in folosul comunitatii, daca instantele de judecata decid acest lucru. Camera Deputatilor este decizionala.

Nota de adoptare tacita pentru acest proiect a fost citita in plen de presedintele de sedinta, senatorul PSD Claudia Manda.

“Nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii savarsita prin neprezentarea la primar pentru luarea in evidenta si executarea sanctiunii, sustragerea de la executarea sanctiunii dupa inceperea activitatii sau neindeplinirea indatoririlor ce revin la locul de munca se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani”, stipuleaza actul normativ initiat de un grup de parlamentari preponderent PSD.

Articole asemănătoare

Cate persoane vor putea participa la nunti, botezuri sau inmormantari incepand cu 15 mai 2020

Lucy Ionesco

Gutuia, tratamentul naturist perfect pentru a vindeca racelile si problemele digestive

Delia Ion

Banca Transilvania anunta ca acorda credite prin programul Noua Casa

Lucy Ionesco