Inchisoare pentru cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat
Social

Inchisoare pentru cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat

Persoanele care nu respecta hotararea judecatoreasca privind sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii ar putea face inchisoare. Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, o propunere legislativa care prevede ca persoanele care nu respecta sanctiunea prestarii de munca in folosul comunitatii sunt pedepsite cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.

Initiatorii actului normativ atrag atentia in expunerea de motive ca, ″in lipsa unei legislatii coercitive, persoanele sanctionate contraventional ori administrativ sunt incurajate sa comita in continuare fapte antisociale”.

„Nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii savarsita prin neprezentarea la primar pentru luarea in evidenta si executarea sanctiunii, sustragerea de la executarea sanctiunii dupa inceperea activitatii sau neindeplinirea indatoririlor ce revin la locul de munca se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani”, prevede completarea adusa articolului 287 din Codul penal.

Termenul de adoptare tacita a proiectului legislativ pentru completarea art. 287 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal s-a indeplinit la data de 7 noiembrie.

Initiatorii propunerii legislative sustin ca legislatia nu prevede in momentul de fata nicio repercusiune pentru persoanele care nu platesc amenzile si nu efectueaza munca in folosul comunitatii, daca instantele de judecata decid acest lucru. Camera Deputatilor este decizionala.

Nota de adoptare tacita pentru acest proiect a fost citita in plen de presedintele de sedinta, senatorul PSD Claudia Manda.

“Nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii savarsita prin neprezentarea la primar pentru luarea in evidenta si executarea sanctiunii, sustragerea de la executarea sanctiunii dupa inceperea activitatii sau neindeplinirea indatoririlor ce revin la locul de munca se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani”, stipuleaza actul normativ initiat de un grup de parlamentari preponderent PSD.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTO 19 IANUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Cristiana Petrariu Bota

Rudel Obreja a fost arestat pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta

Bogdan

Universitatile de Medicina trag un semnal de alarma: Romania ramane fara doctori! 85% dintre absolventii de medicina vor sa plece afara

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult