Inchisoare pentru cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat
Social

Inchisoarea la domiciliu nu rezolva problema de fond a penitenciarelor, sustine liderul sindical din penitenciare

Executarea unor pedepse la domiciliu sau în week-end nu ar rezolva problema de fond a penitenciarelor, declară la RFI Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect în acest sens.

Sorin Dumitraşcu e de părere că o asemenea măsură „nu rezolvă nimic, nu rezolvă problema de fond, în primul rând, pentru că CEDO ne reproşează calitatea condiţiilor din penitenciare. Or aceste pedepse alternative nu rezolvă problema de fond. Guvernul trebuie să investească în penitenciare şi trebuie să îmbunătăţească condiţiile de detenţie, dacă vrem să ne aliniem standardelor internaţionale. Altfel, se va întâmpla că după toate aceste beneficii promise şi acordate deţinuţilor, vom rămâne cu acelaşi sistem penitenciar, cu aceleaşi condiţii improprii şi problema va rămâne nerezolvată”.

Proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor. Potrivit documentului, condamnaţii pentru fapte fără violenţă, care nu sunt recidivişti şi care au o pedeapsă de maximum cinci ani beneficiază de măsura arestului la domiciliu sau în zilele de week-end.

Iti recomandam si: Deputatii au adoptat legea care prevede arestul la domiciliu pentru condamnatii pentru fapte fara violenta, care nu sunt recidivisti si au o pedeapsa de maximum 5 ani

Stiri pe aceeasi tema

Uniunea Editorilor cere renuntarea la licitatia prin SEAP a manualelor scolare

Cristiana Petrariu Bota

Limba latina poate fi scoasa din scoli, conform noii programe scolare 2016. Ce spune judecatorul Cristi Danilet

Cristiana Petrariu Bota

Testul CancerSEEK poate depista opt tipuri de cancer in stadiu incipient, inainte de aparitia oricarui simptom

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult