-2.9 C
România
25 octombrie 2021
Social

Incident cu o aeronava TAROM care efectua cursa Satu Mare – Bucuresti, anvelopele trenului de aterizare au explodat

Incident cu o aeronava TAROM pe Aeroportul Otopeni. Marți, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei TAROM care efectua cursa Satu Mare – București Henri Coandă, s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Astăzi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2. Traficul pe aeroport nu a fost afectat”, au anunţat reprezentaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

De asemenea, compania TAROM a informat că avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor.

„Compania TAROM informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, menţionează operatorul aerian naţional.

O echipă de investigaţii de la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) se va deplasa la faţa locului.

„Avionul a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, a precizat TAROM.

Este al doilea incident care are loc marți pe Aeroportul Otopeni. Dimineaţă, un autobuz destinat îmbarcării pasagerilor în avion s-a ciocnit cu un autoturism. Patru persoane au fost rănite.

Stiri pe aceeasi tema

O noua taxa de poluare este pregatita de Guvern cu aplicare posibil din 2017

Ioana Badulescu

Pachetele de tigari vor fi albe, din 2016

Corina Alexandru

Soferii care vor incalca regulile noului Cod Rutier ar putea fi obligati sa sustina din nou examenul scris

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult