11.1 C
România
30 octombrie 2020
ROBOR
Breaking News Economie

Indicele ROBOR a crescut luni la cel mai mare nivel din ultimii patru ani

Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,92%, cel mai mare nivel din ultimii patru ani, respectiv din octombrie 2014. Datele au fost publicate luni de Banca Naţională a României(BNR).

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Vineri, indicele a stagnat la 2,90% pentru a patra zi consecutiv. Luni, indicele a atins 2,92%, cel mai mare nivel din 13 octombrie 2014, când a fost 2,92%.

O valoarea similară a fost înregistrată pe 13 octombrie 2014, respectiv 2,92% pe an, iar pe 10 octombrie 2014 era de 2,94%.

Iti recomandam si: Economia franeaza rapid din cauza scumpirii creditului si a cresterii ROBOR

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, 19 iunie 2017, indicatorul era la 0,83% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a urcat la 3,03 %.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a urcat şi el la 3,08% pe an, la fel şi indicele ROBOR la 12 luni, care a ajuns la 3,13% pe an.

Stiri pe aceeasi tema

IARNA REVINE PESTE ROMANIA! Vicepremierul Oprea: Codul Galben, in vigoare in mai putin de doua ore

Corina Alexandru

Dacian Ciolos a prezentat lista de ministri din noul Guvern si programul de guvernare

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI IN SUA: Democratii preiau controlul Camerei Reprezentantilor, Republicanii raman majoritari in Senat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult