robor
Economie

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei, a crescut la 2,22%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut marţi, 5 decembrie, la 2,22%, de la 2,21%, cât a fost cotat luni. Totodata, indicele la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,37%, de la 2,36% luni.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a menţinut constant la 2,35%. Indicatorul ROBOR la 3 luni, referinţa pentru majoritatea creditelor în lei, s-a majorat de 2,4 ori în această toamnă, ajungând la sfârşitul lunii noiembrie la 2,2%.

La începutul lunii septembrie, ROBOR la 3 luni a fost 0,92%, iar la începutul anului nivelul indicatorului era de 0,87%. Valoarea de 2,2% nu a mai fost atinsă din octombrie 2014 de indicatorul ROBOR la 3 luni.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Stiri pe aceeasi tema

Romania are al treilea cel mai mic salariu din Uniunea Europeana, dupa Bulgaria si Lituania

Ioana Badulescu

Ce persoane nu vor mai plati contributiile la pensii (CAS) si sanatate (CASS)

Ioana Badulescu

Care sunt taxele nefiscale eliminate de la 1 februarie. Printre ele, taxa de examinare pentru permisul auto si taxa pentru eliberarea pasaportului temporar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult