8.6 C
România
30 octombrie 2020
Nu mai sunt bani de pensii si salarii, sustine presedintele Comisiei economice din Senat: Guvernul traieste pe datorie!
Economie

Industria de aparare, sustinuta pentru retehnologizarea capacitatilor de productie

Cabinetul Grindeanu a adoptat in ultima sedinta de Guvern o serie de masuri privind sustinerea industriei de aparare. Astfel, a fost adoptata Ordonanța de Urgență prin care completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiții la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, agenții economici din industria de apărare, industrie de interes strategic pentru securitatea națională, în situația contextului geopolitic actual, vor fi sprijiniți în realizarea de investiții pentru retehnologizarea capacităților de producție, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacități de producție. De această măsură pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat în condițiile legii, cărora li se lasă la dispoziție 60% din veniturile obținute prin valorificarea activelor devenite disponibile.

“Este un moment de referință al business-ului industriei apărării românești, industrie cheie, ce are nevoie de o poziție pe piață fermă, puternică, cu echipamente moderne și concurențiale. Este o măsură esențială prin care industriei de apărare i se oferă un suport important, care are capacitatea reală de a o ajuta să se dezvolte și să redevină cu adevărat competitivă. Ministerul Economiei devine, astfel, partenerul principal al tuturor agenților economici cu un plan sustenabil de creștere și dezvoltare și avem datoria morală de a-i sprijini prin toate mijloacele posibile, să se înzestreze cu cea mai nouă tehnologie, să atingă standardele partenerilor noștri NATO” a declarat Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Prin acest act normativ, se creează premisele dezvoltării unor programe de restructurare şi eficientizare ale agenților economici, care să conducă la îmbunătăţirea situaţiei economico-financiare, industria de apărare având nevoie stringentă de investiții, la diminuarea semnificativă a plăţilor restante, la susținerea anumitor programe specifice creșterii capacităţilor de producţie în domeniul apărării.

Măsura vizează, totodată, și crearea condițiilor necesare ca agenții economici din industria de apărare să poată satisface necesitățile de înzestrare ale instituțiilor din cadrul Forțelor Sistemului Național de Apărare.

La elaborarea proiectului de act normativ au fost avute în vedere solicitările și recomandările patronatelor și sindicatelor din cadrul operatorilor economici cărora le vor fi aplicate aceste măsuri.

Stiri pe aceeasi tema

NOUL COD FISCAL 2015: Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal. Urmeaza dezbaterile din Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Masuri economice adoptate de Guvern in contextul epidemiei de coronavirus: 75% din somajul tehnic va fi platit de stat. Ce companii vor beneficia de ajutorul statului

Cristiana Petrariu Bota

RCA 2015. PRETURI RCA 2015. SCUMPIRE EXPLOZIVA la polita RCA. Constanta va avea cele mai mari preturi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult