INFOTRAFIC, 10 decembrie 2014: Vezi daca sunt drumuri inchise sau autostrazi cu circulatia oprita

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 10, 2014 12:27

INFOTRAFIC, 10 decembrie 2014: Vezi daca sunt drumuri inchise sau autostrazi cu circulatia oprita

INFOTRAFIC, 10 decembrie 2014: Centrul Infotrafic informeaza ca miercuri, 10 decembrie, nu erau drumuri inchise sau autostrazi cu probleme din cauza ninsorilor sau ploilor inregistrate in ultimele ore in tara. De asemenea, conform informaţiilor oferite de Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, incepand cu ora 09.30, au fost reluate manevrele in porturile de la Marea Neagra. Soferii sunt atentionati, insa, ca pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti se semnaleaza precipitatii sub forma de ploaie, iar la kilometrul 56 s-a acumulat apa pe ambele sensuri. De asemenea, ninge in Arges, asadar atentie daca circulati pe drumurile din acest judet.

INFOTRAFIC, 10 decembrie 2014: Potrivit meteorologilor, la aceasta ora se semnalează precipitaţii mixte, local în Oltenia, ninsori în Moldova şi la munte, iar în Muntenia, Transilvania şi izolat în Maramureş, Banat şi Dobrogea, se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie sau burniţă, cu precizarea că pe raza judeţelor Iaşi şi Neamţ, potrivit atenţionării nowcasting cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, se vor semnala depuneri de polei şi ploaie care îngheaţă.

HotWeek iti recomanda si: Meteorologii au emis o atentionare de ninsori. Vezi pana cand e valabila si in ce zone

INFOTRAFIC – SITUAŢIA TRAFICULUI MIERCURI, ORA 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier şi nici probleme majore în ceea ce priveşte fluenţa traficului pe principlale artere rutiere.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, iar la kilometrul 56 s-a acumulat apă pe ambele sensuri, existând risc de acvaplanare.

Atragem atenţia că în judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţilor Cotmeana şi Morăreşti, se semnalează precipitaţii sub formă de ninsoare, iar în judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 25 şi 34, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 1 centimetru, cu precizarea că se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialelor antiderapante.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: CUM VA FI VREMEA DE CRACIUN SI REVELION IN TOATA TARA

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, burniţă, lapoviţă şi ninsoare, valabilă până astăzi, la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte şi să evite să se angajeze în depăşiri dacă nu este neapărat necesar. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că ploaia îndepărtează materialul antiderapant, existând risc de formare a poleiului.

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, au fost deschise, cu ora 7:00, pentru traficul maritim, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud. Rămân închise porturile Mangalia şi Midia, din cauza vântului puternic, cu precizarea că, pentru judeţele din Dobrogea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o avertizare nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 – 65 km/h.

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova informează că secţia de cale ferată 909 Roşiorii de Vede – Alexandria fost deschisă traficului feroviar astăzi, cu ora 08:30. Reamintim că traficul feroviar a fost oprit între staţiile de cale ferată Plosca şi Alexandria, la kilometrul feroviar 209+600 de metri, unde au fost create breşe în terasamentul căii ferate pentru a se reduce riscul de inundare a unei zone locuite.

ATENŢIONARE POLEI ŞI PRECIPITAŢII. RECOMANDĂRI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier şi nici probleme majore în ceea ce priveşte fluenţa traficului pe principlale artere rutiere, însă se semnalează precipitaţii mixte, local în Oltenia, ninsori în Moldova şi la munte, iar în Muntenia, Transilvania şi izolat în Maramureş, Banat şi Dobrogea, se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie sau burniţă, cu precizarea că pe raza judeţelor Iaşi şi Neamţ, potrivit atenţionării nowcasting cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, se vor semnala depuneri de polei şi ploaie care îngheaţă.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, iar la kilometrul 56 s-a acumulat apă pe ambele sensuri, existând risc de acvaplanare.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă pentru perioada 10 decembrie, ora 10:00 – 11 decembrie, ora 08:00, potrivit căreia în Moldova, Carpaţii Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor predomina ninsorile iar în Muntenia şi Dobrogea se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, existând posibilitatea formării poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte şi să circule cu viteză redusă, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, începând cu ora 09.30, au fost reluate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.