-5.2 C
România
26 ianuarie 2022
Infotrafic

INFOTRAFIC, 25 NOIEMBRIE: Zapada pe mai multe drumuri din tara

HotWeek va prezinta mai jos situatia traficului rutier la nivel national, conform datelor primite de la Centrul Infotrafic. La ora 10.00 nu erau drumuri sau autostrazi blocate din cauza zapezii, insa mai multe drumuri erau acoperite cu zapada.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (10:00), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia blocată din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pe mai multe sectoare ale unor drumuri naţionale se semnalează zăpadă (în amestec cu material antiderapant), care măsoară între 1 şi 3 cm grosime, astfel: pe DN67C Novaci – Rânca (în judeţul Gorj), pe DN7A Voineasa – limita cu judeţul Hunedoara, pe DN1R – în zona localităţii Beliş (în judeţul Cluj), pe DN2D limita cu jud Vrancea – Ojdula (în judeţul Covasna), pe DN7C Bâlea Cascadă – Cârţişoara (în judeţul Sibiu), pe DN12A Miercurea Ciuc (judeţul Harghita) – limita cu judeţul Bacău şi pe segmentul Ghimeş – Comăneşti (în judeţul Bacău), pe DN12C Gheorghieni (judeţul Harghita) – limita cu judeţul Neamţ, pe DN13A Satu Mare – Vlahiţa şi pe DN13B Praid – Gheorghieni (judeţul Harghita), pe DN15 Topliţa (judeţul Harghita) – limita cu judeţul Neamţ, pe DN17 şi pe DN18 la Cârlibaba (judeţul Suceava).

Zăpadă se mai semnalează şi pe DN73 Piteşti – Râşnov, la Dâmbovicioara (în zona pensiunii Dealul Sasului).

Pe autostrada A1 Sibiu – Deva se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitate fiind sub 200 de metri, mai ales pe segmentul cuprins între kilometrii 239 şi 260, iar carosabilul este ud.

Având în vedere atenţionarea meteo cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până astăzi – 25 noiembrie 2015, ora 14:00, CENTRUL INFOTRAFIC recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum.

De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Stiri pe aceeasi tema

Atentie, soferi! Trafic rutier restrictionat in Bucuresti de St. Patrick’s Day

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC, 21 IANUARIE 2016. Situatie drumuri. Soferii sunt escortati de Politie pe Autostrada Soarelui

Cristiana Petrariu Bota

Infotrafic. Accident pe DN2 in localitatea Traian din judetul Neamt, o cisterna cu butanol s-a rasturnat in afara carosabilului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult