INFOTRAFIC 9 decembrie: Probleme pe drumurile din tara din cauza ploilor si ninsorilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 9, 2014 09:25

INFOTRAFIC 9 decembrie: Probleme pe drumurile din tara din cauza ploilor si ninsorilor

INFOTRAFIC: Atentie, soferi! Probleme pe mai multe drumuri din tara din cauza ploilor torentiale, dar si a ninsorilor cazute in ultimele ore. Astfel, din cauza ninsorilor se circula in conditii de iarna in judetul Brasov, pe DN73A Rasnov – Predeal, in zona Paraul Rece, dar si pe pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti, unde din cauza ploilor torentiale, in zona kilometrului 56 s-a acumulat apa pe benzile numarul 2, in ambele sensuri, existand risc de acvaplanare. Probleme din cauza ploilor sunt si in judetul Olt, unde se circula ingreunat pe DN54, iar fenomenul de ceata ingreuneaza circulatia rutiera in judetul Bistrita-Nasaud, unde se circula in conditii de ceata pe DN17, in zona Tiha Bargaului (Pasul Tihuta), fenomenul fiind intalnit si pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta. Dar sa vedem starea drumurilor, conform datelor Infotrafic transmise la redactie marti dimineata.

INFOTRAFIC – SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 7:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (7:45), în judeţul Hunedoara, circulaţia autoturismelor se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN68 Haţeg – Caransebeş, în zona Sarmizegetusa, din cauza unui autotren răsturnat. Traficul greu este oprit. Nu au fost victime. Cauza probabilă a accidentului a fost nedaptarea vitezei în condiţii de carosabil umed.

Atenţie pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti! Plouă torenţial, iar în zona kilometrului 56 s-a acumulat apă pe benzile numărul 2, în ambele sensuri, existând risc de acvaplanare. Se impune rularea cu viteză redusă.

HotWeek.roiti recomanda si: Atentie! ANM a emis Cod Galben de ninsori si ploi in aproape toata tara. Hidrologii au emis alerta de inundatii. Afla detalii

În judeţul Olt, se circulă îngreunat pe DN54, pe porţiunea kilometrică 3+150-3+180 de metri, la ieşirea din Caracal către Corabia, din cauza apei acumulate pe carosabil în urma ploii, aceasta măsurând între 5 şi 10 centimetri. Pe acelaşi drum naţional, în zona kilometrului 12+400, în apropiere de Vlădila, apa măsoară circa 5 centimetri. De asemenea, pe DN64, la kilometrul 2, la ieşirea din Caracal către Dobrosloveni, apa acumulată pe carosabil măsoară aproximativ 2 centimetri pe una dintre benzile de circulaţie, pe o distanţă de 50 de metri.

În judeţul Braşov, se circulă în condiţii de iarnă pe DN73A Râşnov – Predeal, în zona Pârâul Rece. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, inclusiv pe DN1 şi DN73.

În judeţul Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de ceaţă pe DN17, în zona Tiha Bârgăului (Pasul Tihuţa), între kilometrii 80 şi 115, vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Fenomenul este întâlnit şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 165 şi 212, vizibilitatea fiind de aproximativ 100 de metri, pe porţiuni.

Având în vedere atenţionarea cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, burniţă, lapoviţă şi ninsoare, valabilă în perioada 8 decembrie, ora 23:00 – 10 decembrie, ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că ploaia îndepărtează materialul antiderapant, existând risc de formare a poleiului.

Din cauza unor lucrări de consolidare a unui versant, circulaţia rutieră pe DN10 Buzău – Brașov se întrerupe zilnic, până în data de 23 decembrie 2014, în intervalele orare 13:00-14:00 și 15:00-16:00, la kilometrul 81, în zona localității buzoiene Siriu. Se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h. Restricţii similare (exceptând intervalele orare de întrerupere a circulaţiei) sunt şi pe viaductul Stânca Teherău (tot pe DN10), din cauza degradării grinzilor.

Rute ocolitoare:

DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;
DN10, km 47+100, DJ102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
* * *

 

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza ceţii dense sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră, exceptând Portul Mangalia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.