-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
INFOTRAFIC: Atentie soferi, se circula in conditii de ceata pe mai multe drumuri, inclusiv pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta
Infotrafic

INFOTRAFIC: Atentie soferi, se circula in conditii de ceata pe mai multe drumuri, inclusiv pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta

ATENŢIE SOFERI! SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE CEAŢĂ! Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 19:30, nu erau  anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunu eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile, dar este semnalata ceata pe mai multe drumuri din tara. De asemenea, in judeţul Constanţa, din pricina ceţii dense, portul Midia a fost închis începând cu ora 18:00, iar porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea au fost închise traficului maritim şi fluvial începând cu ora 19:20.

Semnalăm, însă, că pe numeroase artere importante din țară circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa (inclusiv autostrăzile A2 şi A3), Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Alba, Harghita şi Caraş-Severin, trei atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 12 şi 105, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care variază ca şi densitate. Din această cauză, vizibilitatea este între 200 şi 300 de metri.

În judeţul Cluj, pe autostrada A3 Turda – Gilău, din cauza ceţii, vizibilitatea este sub 200 de metri iar pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti vizibilitatea este sub 150 de metri, tot din aceeaşi cauză.

Pe DN1, la ieşirea din localitatea Turda, în zona dealul Feleacului, se semnalează ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii local, sub 50 de metri, şi izolat, sub 20 de metri.

În judeţul Teleorman, pe DN6 (E70) Alexandria – Prunaru, se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, şi pe alocuri, sub 50 de metri, iar pe raza judeţului Giurgiu se circulă îngreunat din cauza ceţii dense pe DN5 şi pe DN6, vizibilitatea fiind tot sub 100 de metri.

Îngreunat din cauza ceţii se circulă şi în judeţul Vrancea, unde pe DN2(E85), pe segmentul Focşani – Adjud, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri.

În judeţul Constanţa, din pricina ceţii dense, portul Midia a fost închis începând cu ora 18:00, iar porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea au fost închise traficului maritim şi fluvial începând cu ora 19:20.

În aceste condiţii, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, politistii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă.

INFOTRAFIC ORA 16.30: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (16:30), pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 12 şi 105, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care variază ca şi densitate. Din această cauză, vizibilitatea este între 200 şi 300 de metri.

În judeţul Cluj, pe autostrada A3 Turda – Gilău, din cauza ceţii, vizibilitatea este sub 200 de metri.

Pe DN1, la ieşirea din localitatea Turda, în zona dealul Feleacului, se semnalează ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii local, sub 50 de metri, şi izolat, sub 20 de metri.

În judeţul Teleorman, pe DN6 (E70) Alexandria – Prunaru, se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, şi pe alocuri, sub 50 de metri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău (inclusiv A2), Sibiu, Mureş, Braşov şi Covasna, atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

Le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză redusă, să nu se angajeze în depăşiri riscante (eventual să evite depăşirile) şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ, şi pe cele de ceaţă.

Stiri pe aceeasi tema

Ce risca romanii cu masini inmatriculate in Bulgaria

Bogdan

DRUMURI INCHISE, DRUMURI BLOCATE/INZAPEZITE 29 decembrie 2014. INFOTRAFIC. Vezi situatia drumurilor

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC: Aglomeratie pe DN 1 in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult