5.9 C
România
23 septembrie 2021
Drumuri blocate sau inchise luni, 26 februarie 2018. Probleme pe drumurile din Dolj, Teleorman si Bacau, in Constanta porturile au fost inchise. DATE INFOTRAFIC
Infotrafic

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 14 NOIEMBRIE: Date actualizate despre starea drumurilor dupa ninsori. UPDATE

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 14 NOIEMBRIE: Ninsorile din ultimele 24 de ore au adus mari probleme in trafic. Mai multe drumuri sunt inchise sau partial blocate in tara, mai jos va prezentam date actualizate de la Centrul Infotrafic si de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Date actualizate despre starea drumurilor dupa ninsori. In acest articol puteti afla date actualizate din trafic valabile pentru zilele de duminica, 13 noiembrie si luni, 14 noiembrie 2016.

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, manevrele au fost reluate, în această dimineaţă, în toate porturile de la Marea Neagră.

Având în vedere că până la ora 11:00 este în vigoare o atenţionare cu cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la vânt puternic care spulberă zăpada (în zonele în care a nins), amintim conducătorilor auto că, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii! Așadar, le recomandăm să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 14 NOIEMBRIE UPDATE LUNI, ORA 10.30: SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 10:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 9:55, în judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat pe DN18B, la ieşirea din localitatea Măgoaja spre Târgu Lăpuş (judeţul Maramureş). Circulaţia a fost întreruptă din cauza unui autotren care a rămas imobilizat într-o curbă periculoasă. Pe acest sector de drum exista o restricţie anterioară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Începând cu ora 9:30, în judeţul Bihor, traficul rutier a fost reluat în ambele sensuri pe DN1H Aleşd – Nuşfalău, în zona Şinteu, la kilometrul 16+700 de metri. Circulaţia a fost întreruptă pentru scurt timp, apoi s-a desfăşurat îngreunat, din cauza unui autotren care a derapat în timp ce depăşea un altul. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Autotrenul care derapase a fost tractat de un utilaj de deszăpezire.

În judeţele Hunedoara şi Vâlcea, traficul rutier este întrerupt pe DN7A, pe tronsonul Voineasa – Jieţ, între kilometrii 40 şi 91+200 de metri, deoarece s-au format suluri de zăpadă (în urma viscolului puternic).

În judeţul Gorj, pe DN67C, în localitatea Novaci, un echipaj de poliţie nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către staţiunea Rânca şi verifică dacă acestea au în dotare lanţuri antiderapante (fiind probabilă folosirea lor).

Pe DN1, în judeţul Prahova, în zona kilometrului 73 (între zonele Movila Vulpii şi Paralela 45), se montează separatoare de sensuri. Autovehiculele sunt redirecţionate de pe benzile centrale pe cele marginale.

Până în jurul orei 17:00, pe autostrada A1, pe sensul de mers Arad – Nădlac, se execută lucrări de reparaţii pe benzile unu şi de urgenţă, cu redirecţionarea autovehiculelor pe banda a doua, între kilometrii 577+800 şi 578+500 de metri.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe parcursul zilei, se lucrează pe mai multe segmente, astfel:

– asfaltare pe tronsonul kilometric 47+500 – 45, sensul Piteşti – Bucureşti, banda doi, cu redirecţionarea autovehiculelor pe prima bandă;

– aplicare marcaje delimitare banda unu de cea de urgenţă, pe tronsonul kilometric 110 – 120, sensul Bucureşti – Piteşti;

– aplicare marcaje delimitare banda unu de cea de urgenţă, pe tronsonul kilometric 114 – 106, sensul Piteşti – Bucureşti;

– reparaţii şi aplicare marcaje delimitare banda doi de banda unu, pe tronsonul kilometric 106 – 76, sensul Piteşti – Bucureşti, cu redirecţionarea autovehiculelor pe prima bandă, în zona în care se deplasează utilajul.

Până în data de 15 noiembrie 2016, se vor executa lucrări de întreţinere periodică (aşternere covoare asfaltice) pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sectorul cuprins între kilometrii 96 şi 117+500 de metri, pe tronsonul Lehliu-Gară – Fetești. Lucrările se vor executa pe segmente de maximum 2700 de metri, pe câte o cale de rulare, cu redirecţionarea traficului pe banda a doua a sensului opus (implicit, autovehiculele care circulă din sens opus vor folosi prima bandă). Excepţie va face segmentul cuprins între kilometrii 104+500 şi 106+500 (nodul rutier Drajna), unde se va circula pe câte o bandă.

Pe sectoarele pe care circulaţia se va desfăşura deviat (de pe un sens pe celălalt), viteza de deplasare a autovehiculelor va fi limitată la 60 km/h.

Lucrările se vor desfăşura fără întrerupere, în perioada menţionată (atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, inclusiv în weekend). Pentru ca participanţii la trafic să observe din timp zonele în lucru, balizele cu lumini intermitente vor funcţiona şi ziua.

Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalizarea temporară instituită.

În afara acestor lucrări de amploare, astăzi pe A2 se mai execută lucrări de asfaltare între kilometrii 55 şi 56, pe banda unu a sensului de mers Bucureşti – Constanţa.

În judeţul Olt, este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa –Salcia, DJ677 Salcia –Pleșoiu (DN64) .

În județul Galați, pe DN25 Galați – Tecuci este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între localitățile Șendreni și Hanu Conachi, fiind impusă şi restricţie de viteză de 50 km/h. Tronsonul de drum a fost afectat de inundaţii şi închis în perioada 12-16 octombrie 2016 (între kilometrii 31+200 – 68+197).

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (kilometrii 85+534-86+948), circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, până în data de 1 decembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

În județul Argeș, până în data de 15 noiembrie 2016, pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, între kilometrii 128 şi 134, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare şi asfaltare, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloţi de circulaţie. În zona de lucru se circulă deseori în coloană.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţii pentru traficul greu există şi în judeţul Vrancea, pe drumurile naţionale secundare DN2M (Andreiaşu de Jos – 7,5 tone) şi DN2N (Chiojnedeni – Vintileasca – 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

În judeţul Constanţa, în perioada 12 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:

– către Mangalia: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Mangalia;

– către Negru Vodă: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Agigea – DN38 Agigea – Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

-DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

-DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, manevrele au fost reluate, în această dimineaţă, în toate porturile de la Marea Neagră.

Având în vedere că până la ora 11:00 este în vigoare o atenţionare cu cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la vânt puternic care spulberă zăpada (în zonele în care a nins), amintim conducătorilor auto că, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii! Așadar, le recomandăm să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Totodată, este necesar din partea conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanţa în mers, să nu frâneze sau să vireze brusc, să utilizeze, cu precădere, frâna de motor şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanţa în mers şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE ORA 20.45: La aceasta ora, Centrul Infotrafic informeaza ca este complet inchis DN 7A intre Voineasa (Valcea) si Jiet (Hunedoara). Pe acest drum este viscol puternic, s-au format suluri de zapada si s-au inregistrat caderi de arbori. In zona se actioneaza cu 2 autoutilaje.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE ORA 20.40: CIRCULATIE INGREUNATA PE URMATOARELE DRUMURI

– DN 12A (Comanesti – Targu Ocna) judetul Bacau. In urma precipitatiilor abundente din perioada 11 – 13 octombrie, a aparut o cedare de terasament. Se circula pe jumatate din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
– DN 12B TG.OCNA – SLANIC MOLDOVA. Se inregistreaza viitura pe raul Slanic Moldova. Terasamentul drumului este afectat. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.

-DN 12B Tg.Ocna – Slanic Moldova. Viitura pe raul Slanic Moldova ce a dus la prabusirea taluzului drumului . Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
– DN 13C Vanatori (Ms) – Bisericani (Hr). Datorita ploilor din ultima perioada rampa podului provizoriu de la km 1+190 s-a prabusit. Incepand cu data de 03.06.2016, ora 21.30, se circula restrictionat pe jumatate de cale la rampa de intrare pe partea dreapta a podului, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 10 tone.
– DN 17A Vatra Moldovitei ( SV)- Ciumarna (SV). In urma precipitatiilor abundente din perioada 11-13 octombrie, a aparut o cedare de terasament. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.

– DN 24B (HUSI) – Urmare a percipitatiilor abundente din perioada 11.10. – 12.10.2016 taluzul lateral DN 24B s-a surpat. Sectorul de drum european pe acest segment are 3 benzi de circulatie (2 urcare + 1 coborare). Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere si pentru protejarea corpului drumului, impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere Husi s-a luat mãsura ca circulatia sa se desfasoare doar pe 2 benzi.
– DN 25 (Hanu Conachi). Precipitatii abundente. Circulatia pe sectorul DN 25 km 40+010 – 43+200, se desfasoara cu restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu masa > 7,5 tone si restrictie de viteza de 50 km/h. Semnalizare cu restrictie de circulatie si restrictie de viteza.

– DN 2M Andreiasu de Jos – Butucoasa judetul Vrancea. Precipitatii abundente. Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie pentru autovehicule cu masa >7.5 tone In urma precipitatiilor abundente pe DN 2M, intre km 36+980 si km. 37+080, s-a produs o crestere a debitului raului Milcov ce a dus la erodarea si spalarea terasamentului, pe o lungime de 50,00 m si o latime de 2,00 m. Zona este semnalizata corespunzator, iar circulatia rutiera se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 7,5 tone.
– DN 2N (Chiojdeni – Jitia) 46+300- CHIOJDENI (VN)-JITIA (VN) In urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, a avut loc o alunecare de teren. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.

– DN 2N (Jitia) 44+453-44+600 JITIA (VN)- Precipitatii abundente. Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie pentru autovehicule cu masa >3.5 tone In urma precipitatiilor abundente pe DN 2N, intre km. 44+453 si km. 44+600, s-a reactivat o alunecare de teren care a afectat drumul pe o lungime de 150,00 m si jumatate din latimea partii carosabile. Zona este semnalizata corespunzator, iar circulatia rutiera se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 3,5 tone.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE ORA 18.30: JUDEŢUL BUZĂU: TRAFIC ÎNTRERUPT PE DN22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (18:20), în judeţul Buzău, traficul rutier pe DN22 Râmnicu Sărat – Brăila este întrerupt pe raza localităţii Boldu, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. Se circulă deviat, pe nişte artere secundare, prin localitatea Boldu.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE ORA 17.40: JUDEŢUL SIBIU: TRAFIC RELUAT PE DN14, LA IEŞIREA DIN SIBIU

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la oră 17:40, în judeţul Sibiu, traficul rutier a fost reluat pe DN14, la ieşirea din Sibiu spre Şura Mare.

Amintim că, în vederea ridicării unui autobuz răsturnat în jurul orei 10:00, circulaţia a fost întreruptă pe drumul naţional menţionat şi deviată prin cartierul Viile Sibiului din municipiul Sibiu.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE ORA 17.15: TRAFIC ÎNGREUNAT PE DN1 PLOIEȘTI – BRAȘOV

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:15), în judeţul Prahova, traficul rutier pe DN1 se desfăşoară, în continuare, îngreunat (în condiţii de iarnă, cu viteză redusă.)

Copacii căzuţi pe drumul naţional, la ieşirea din Azuga către Predeal şi între Azuga şi Buşteni, au fost înlăturaţi.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1, în zona Săcele un echipaj al poliţiei rutiere recomandă conducătorilor auto ruta DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Pe A1 Bucureşti – Piteşti, dar şi pe A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti se circulă, în continuare, în condiţii de vânt puternic.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanţa în mers şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE: A fost ridicată restricţia de tonaj de 7,5 tone, impusă pe DN 17, pe sectoarele curpinse între km 116+000 – km 124+000, între limita județului Bistrița Năsăud și Poiana Stampei şi km 159+300 – km 177+000, între localitățile Iacobeni și Pojorâta. Astfel, în prezent pe acest drum naţional, circulaţia este deschisă pentru toate categoriile de vehicule.

De asemenea, precizăm că la data prezentei, activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă aferentă reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi este asigurată în proporţie de 78%, prin Acorduri cadru pentru o perioadă de 4 ani şi contracte subsecvente.

În acest sens, CNAIR informeaza că activitatea de deszăpezire, pentru regiunile unde nu au fost încă semnate contracte, este asigurată cu utilaje proprii sau cu utilaje distribuite din cadrul altor Acorduri cadru semnate deja.

În ceea ce priveşte situaţia stocurilor cu materiale care se folosesc în activitatea de prevenire şi combatere a înzepezirii, menţionăm că materialele aflate astăzi în stocul companiei pot fi folosite pentru a asigura împrăştierea materialului antiderapant în următoarea perioadă.

Referitor la judeţele aflate sub incidenţa Codului Portocaliu, precizăm că acestea au contracte de deszăpezire semnate în proporţie de 100%.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunță participanții la trafic că pe DN 7A, Voineasa – Obârşia Lotrului, sectorul cuprins între km 40+000 – km 86+601, circulaţia rutieră a fost închisă.

Decizia a fost luată din cauza pericolului de prăbuşire pe partea caosabilă a unor copaci încărcaţi cu zăpadă şi a vântului deosebit de puternic, care favorizează acumularea de zăpadă. In zonă acţionează 2 utilaje multifuncţonale, precum şi o echipă de la Districtul de drumuri echipate cu drujbe.

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 13-14 NOIEMBRIE UPDATE: Trafic ingreunat din cauza ninsorilor in judetul Suceava. Probleme si in Covasna siBistrita-Nasaud

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat pentru agentia Mediafax ca de dimineata, din cauza ninsorilor, TIR-urile au circulat cu viteza mica dinspre Vatra Dornei spre Pasul Mestecanis, iar in jurul orei 7.30 circulatia pentru autovehiculele grele pe tronsonul dinspre Vatra Dornei spre Mestecanis s-a intrerupt, pentru jumatate de ora, pentru ca utilajele de deszapezire sa intervina.

Prefectul de Suceava a mai spus ca, ulterior, aceeasi masura a fost luata si pentru tronsonul dinspre Mestecanis spre Campulung Moldovenesc.

Circulatia pe Drumul National 17, in Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Moldova, se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii, dar si a viscolului puternic, blocaje fiind inregistrate la urcarea in Pasul Tihuta dinspre Moldova.

In Pasul Tihuta, pana la granita cu judetul Suceava, cele sapte utilaje folosite de Sectia de Drumuri Nationale Bistrita fac fata cu greu viscolului puternic, insa circulatia este deschisa. Problemele se inregistreaza la urcarea dinspre judetul Suceava spre Pasul Tihuta, unde actioneaza doar doua utilaje. In aceasta zona circulatia se desfasoara cu dificultate, existand blocaje temporare.

ALERTA DE NINSORI! Reamintim ca Administrația Națională de Meteorologie a emis pana pe 14 noiembrie o informare meteorologică cod galben si cod portocaliu de ninsori, vant puternic si precipitatii sub forma de ploaie.

Astfel, duminică, 13 noiembrie, între orele 09.00 – 20.00, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în sud, est și centru și ninsori moderate cantitativ în nord și centru. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania, unde rafalele vor depăși 60 – 70 km/h si pe arii restrânse vor atinge 80 – 90 km/h.

Tot duminică, în intervalul orar 11.00 – 18.00, o avertizare cod portocaliu de viscol puternic va viza zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în nordul Moldovei vor fi ninsori însemnate cantitativ si viscolite. La munte va continua sa ningă, și vântul va sufla tare, cu peste 90 – 100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În judetele Suceava, Neamț și Botoșani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ și local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilității.

Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun următoarele:

reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc,
mărirea distanţei în mers şi
folosirea corespunzătoare a luminilor.

Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice:

NU opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice și echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

De asemenea, în condiții de ceață se recomandă adaptarea vitezei și evitarea depășirilor riscante. Este indicată folosirea luminilor de întâlnire. Luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ și aceasta se face împreună cu luminile de întâlnire.

Deoarece pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme, CNAIR va acționa oriunde condițiile meteorologice vor impune intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant.

În zona de munte și acolo unde stratul de zăpada s-a așternut deja, recomadăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite.

Reamintim că respectarea regulilor de circulație și a restricțiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială.

CNAIR SA face cunoscut conducătorilor auto că la această oră:

– Plouă în:Banat, Crișana, Maramureș, Translivania și Moldova.

– Ninge pe: DN 67C km 22+000 – 34+800 Novaci – Rânca/GJ. DN 66 km 118+000 – 126+000 Bumbesti Jiu/GJ – Aninoasa/HD, DN 7A km 46+000 – 86+601 Voineasa/jud. VL – lim. jud. HD.
– Baru Mare (DN66), Livezeni (DN66A,DN7A), Totesti (DN68,DN66), Brad (DN74), Simeria (DN7) (HD), Bozovici (DN57B), Oravita (DN57,DN57B), Carasova (DN58), Bucova (DN68), Ezeris (DN58A), Slatina Timis (DN6), (CS);, Virfurile (DN76,DN79A), (AR), – pe toată raza județelor Brasov, Covasna, Sibiu, Mures, harghita, în jud. Suceava si izolat in jud. Neamt (Calugareni si Potoci)

– Lapoviță: pe toata raza jud Arad, Baru Mare (DN66), Deva(DN7) , Soimus(DN7, DN76), Ilia (DN 7, DN 68A) (HD), Caransebes (DN6,DN58), (CS), Transilvania, Crisana, Maramures: Ploi si lapovita in special zonele de campie, ninsori in toate zonele montane , deluroase;

– Vânt: 30-40 km/h:Teleorman, Ilfov, Giurgiu, DN 71(Moroeni);DN 7C(Curtea de Arges), DN 73(Podu Dambovita).40-50 km/h Buzau, Prahova, 50-60 km/h Autostrazi (A1,A2,A3), 60-70 km/h (viscol) pe DN 67C km 30+000 – 34+800 Novaci – Ranca/jud. GJ, 30-35 km/h in jud. Dolj , Mehedinti si Olt.
– 30-40 km/h din NV la Vatra Dornei, Iasi, Roman, Tg. Neamt, 10-20 km/h din NV in jud. Botosani, Suceava.

– Vizibilitate redusă: sub 50 m (ceață) pe DN 67C km 16+000 – 22+000 Novaci – Ranca/GJ.
– Jud. MM – DN 18 km 160+000 – 175+000 vizibilitate redusa sub 100m.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC: Cum se circula sambata pe drumurile din Romania (17 octombrie)

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC: Cum se circula pe autostrazi, drumuri nationale si judetene, luni, 6 aprilie

Cristiana Petrariu Bota

Autostrada Comarnic-Brasov este din nou scoasa la licitatie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult