Infotrafic

INFOTRAFIC: DRUMURI INCHISE MIERCURI, 3 DECEMBRIE 2014

Ninsorile si viscolul din ultimele 24 de ore au produs probleme in traficul rutier din mai multe zone din tara. Potrivit Centrului Infotrafic, miercuri dimineata, cu putin inainte de ora 10.00, se circula in conditii de iarna pe mai multe drumuri nationale, mai ales din zonele montane inalte, pe acestea stratul de zapada in amestec cu material antiderapant masurand aproximativ doi centimetri. 

In judetul Mehedinti, un drum national este inchis traficului din cauza zapezii si a copacilor cazuti de pe versanti. De asemenea, pe mai multe drumuri se circula cu restrictii. Puteti afla situatia traficului rutier din datele de mai jos, primite de la Centrul Infotrafic.

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 9:30 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (9:30), în judeţul Mehedinţi, traficul rutier este întrerupt pe DN67D Baia de Aramă – Băile Herculane, la kilometrul 64+200 de metri, în zona Godeanu. Din cauza greutăţii zăpezii şi a gheţii, mai mulţi arbori au căzut, în această dimineață, în jurul orei 6:00, de pe versant pe partea carosabilă. Precizăm că DN67D este de un drum naţional secundar, puţin circulat mai ales în această perioadă a anului. Pe acesta, în unele zone zăpada măsoară aproximativ doi centimetri. Lucrătorii de la drumuri acţionează pentru degajarea carosabilului.

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale, mai ales din zonele montane înalte, pe acestea stratul de zăpadă în amestec cu material antiderapant măsurând aproximativ doi centimetri. Precizăm, însă, faptul că nu sunt semnalate blocaje rutiere. În aceste condiţii, este necesar ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, din cauza unei alunecări mai vechi de teren, se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h. Restricţii similare sunt şi pe viaductul Stânca Teherău (tot pe DN10), din cauza degradării grinzilor.

Rute ocolitoare:

DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;
DN10, km 47+100, DJ102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
În judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeţ.

Rută ocolitoare pentru traficul greu: DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.

Tot în judeţul Suceava, pe DN17B Vatra Dornei – Poiana Teiului, în localitatea Crucea, există restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone la kilometrul 33+897 de metri, pe un pod aflat în lucru. Aici a fost impusă şi restricţie de viteză de 10 km/h, iar distanţa între autovehicule trebuie să fie mai mare de 10 metri.

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave sau blocaje în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului rece. De asemenea, îi sfătuim să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, ţinând cont de riscul formării poleiului, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze frâna de motor înainte a intra în curbe şi la coborârea pantelor.

***

Potrivit informațiilor primite de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, la această oră, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în Portul Midia.

Stiri pe aceeasi tema

Infotrafic: Trafic aglomerat pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucuresti – Constanta

Ioana Badulescu

In Romania s-au construit 3 centimetri de autostrada pe cap de locuitor din 1989 pana azi

Cristiana Petrariu Bota

Traficul rutier este restrictionat sambata si duminica in Bucuresti in vederea organizarii unor evenimente sportive si culturale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult