INFOTRAFIC. Drumuri inchise pe Transfagarasan si Transalpina din cauza ninsorii si viscolului

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 8, 2017 13:37

INFOTRAFIC. Drumuri inchise pe Transfagarasan si Transalpina din cauza ninsorii si viscolului

Traficul rutier este inchis, duminica, intre Balea Lac si Balea Cascada, in zona inregistrandu-se caderi de ninsori si viscol. Transalpina a fost inchisa de ieri pentru toate categoriile de vehicule, ca urmare a avertizarii de vreme rea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). 

Compania Nationala de Administrare a Infrstructurii Rutiere (CNAIR) precizeaza ca, inca de sambata seara, circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+500 – km 59+800, este închisă pentru toate categoriile de autovehicule ca urmare a avertizării meteorologice de ninsori si viscol.

Având în vedere codul portocaliu emis ce anunță căderi de zăpadă și viscol la peste 1600 de metri altitudine CNAIR SA a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum până la îmbunătățirea vremii.

Totodata, CNAIR precizeaza ca având în vedere avertizările emise de meteorologi care anunță fenomene meteorologice ce se manifestă prin căderi de zăpadă și viscol, toate Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri ale CNAIR SA au mobilizat personalul pentru a interveni prompt în caz de nevoie

În intervalul, 07.10.2017, ora 17:00 – 08.10.2017, ora 07:00, drumarii au intervenit pe Transfăgărășan (DN 7C), Transalpina (DN 67C) și pe DN 1A (Cheia) cu 5 utilaje și au răspândit 5 tone de material antiderapant (sare).

La orele pranzului, traficul era îngreunat pe Transfăgărășan, între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Pe acest sector de drum, deși carosabilul este practicabil, din cauza viscolului și ceții vizibilitatea este redusă semnificativ.

CNAIR roaga participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să aibă autovehiculele echipate pentru circulația în condiții de iarnă, în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori în această perioadă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.