Infotrafic
Infotrafic

INFOTRAFIC – Recomandari pentru deplasari in siguranta in conditii de vant puternic

Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane transmite o serie de recomandari pentru deplasarea soferilor inconditii de vant puternic. Asta in conditiile in care in mai multe judete, traficul rutier se desfășoară în condiții de vânt puternic.

Sambata dimineata erau în vigoare două atenționări nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55-60 km/h, valabile pentru județele Buzău, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Constanța și Tulcea (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

Vântul afectează buna desfășurare a traficului rutier și vă atenționăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Related posts

INFOTRAFIC – Situatia traficului rutier luni, 5 octombrie

Lucy Ionesco

INFOTRAFIC 9 decembrie: Probleme pe drumurile din tara din cauza ploilor si ninsorilor

Lucy Ionesco

CNAIR, anunt privind plata rovinietei si taxei de pod prin SMS

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult