6.5 C
România
16 octombrie 2021
INFOTRAFIC: Se circula in conditii de iarna pe unele sectoare de drumuri nationale
Infotrafic

INFOTRAFIC. Situatia traficului de pe drumurile din tara de duminica, 24 ianuarie

INFOTRAFIC. Politistii informeaza ca, duminica dimineata, se circula fara probleme pe drumurile din tara. Totusi, au fost probleme generate de ceata. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, in prima parte a zilei, nu erau semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

ATENŢIE LA CEAŢĂ!

Pentru judeţele Clăraşi, Teleorman, Giurgiu şi Dolj, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 10:00.

În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70). Vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

CUM SE CIRCULA PE DRUMURILE DIN TARA  

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, in primele ore ale zilei, nu erau semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa – Anina – Bozovici – Iablaniţa – Plugova.

Reamintim că, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;

pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Conform mesajului de atenţionare cu cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se păstrază deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, până în data de 25 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade iar izolat vor coborî şi până la -28 … -25 de grade. (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92)

În zonele în care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zăpada de pe marginea drumurilor începe să se topească, iar când temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii, se pot forma pelicule de gheaţă. Atenţie la viteza cu care se circulă!

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC 9 decembrie: Probleme pe drumurile din tara din cauza ploilor si ninsorilor

Cristiana Petrariu Bota

Trafic restrictionat joi si vineri in Bucuresti pentru desfasurarea unui eveniment strategic international la sediul Cercului Militar National

Ioana Badulescu

Ce risca romanii cu masini inmatriculate in Bulgaria

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult