INFOTRAFIC. Starea drumurilor pe 7 ianuarie 2016. Atentie, mai multe drumuri sunt acoperite de polei

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 7, 2016 12:05

INFOTRAFIC. Starea drumurilor pe 7 ianuarie 2016. Atentie, mai multe drumuri sunt acoperite de polei

Centrul Infotrafic informeaza ca joi, 7 ianuarie 2016, nu erau drumuri inchise sau blocate ca urmare a ninsorilor sau poleiului. Totusi, soferii sunt atentionati ca mai multe judete sunt vizate de o atentionare nowcasting referitoare la ninsori, ploaie, polei si ceata. Va prezentam mai jos datele transmise de centrul Infotrafic.

UPDATE INFOTRAFIC: JUDEŢUL BIHOR: TRAFIC RELUAT PE DN1H, ÎN ZONA PEŞTIŞ

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 10:15, în judeţul Bihor, circulaţia a fost reluată pe DN1H Aleşd – Şimleu Silvaniei, la kilometrul 6, la ieşirea din localitatea Peştiş către limita cu judeţul Sălaj. Traficul rutier a fost întrerupt din cauza a două autotrenuri care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

INFOTRAFIC – SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 9:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:15), nu se semnalează drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare cu cod galben, valabilă în perioada 7 ianuarie 2016, ora 12:00 – 8 ianuarie 2016, ora 6:00, referitoare la intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi polei. Pentru judeţele Tulcea, Constanţa şi Călăraşi se menţine atenţionarea referitoare la ploaie, valabilă până la ora 12:00.

De asemenea, pentru judeţele Sibiu, Braşov, Alba şi Mureş există o atenţionare nowcasting referitoare la polei şi ceaţă (valabilă până la ora 12:00), pentru Bistriţa-Năsăud referitoare la polei (valabilă până la ora 11:00), iar pentru Dolj şi Olt referitoare la ceaţă, ploaie slabă şi burniţă (valabilă până la ora 12:00).

Întrucât în mai multe judeţe ninge (Sălaj, Harghita, Alba, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui, inclusiv pe autostrada A1 Sibiu – Deva), trebuie avut în vedere faptul că sub stratul de zăpadă se poate forma gheaţă. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Iaşi, pe DN24 şi DN28, pe alocuri, vântul spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 18 şi 34, stratul de zăpadă măsoară circa un centimetru. Nige uşor şi se acţionează cu cinci utilaje. Pe DN66 Târgu Jiu – Bumbeşti-Jiu şi pe DN67 Bengeşti – Bălceşti se circulă în condiţii de ceaţă.

În zonele în care temperaturile sunt scăzute şi plouă, conducătorii auto trebuie să ţină cont de faptul că ploaia poate îndepărta materialul antiderapant, iar carosabilul poate deveni alunecos. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.