Nereguli grave dupa #Colectiv. Un raport atribuit Ministerului Sanatatii arata ca autoritatile au refuzat transferul in strainatate, iar infectiile nosocomiale nu au fost trecute in fisele pacientilor
Social

INML, raport toxicologic in cazul #Colectiv: Doze toxice de acid cianhidric la victime

Institutul National pentru Medicina Legala (INML) a publicat, luni, expertiza primelor 26 de trupuri ajunse la IML, potrivit careia s-au gasit doze toxice de acid cianhidric. 18 victime prezentau concentratii peste valorile letale ale mai multor substante toxice, compusi care de obicei nu sunt gasiti la victime decedate in incendii.

Raportul toxicologic al medicilor legisti, care au analizat indeaproape 26 de cazuri ale persoanelor decedate in clubul Colectiv, a fost transmis procurorilor.

O alta concluzie este manifestarea in timp a efectelor acestor substante toxice, care explica faptul ca unele persoane care initial se simteau bine, au venit mai apoi la spital acuzand o deteriorare a starii de sanatate. Asta explica si de ce evolutia victimelor aflate in spital este greu de prevazut.

Teodora Maftei a murit intr-o clinica din Israel

Bogdan Enache, bateristul Goodbye To Gravity, a murit. FOTO

„În urma analizelor toxicologice efectuate în Institutul Naţional de Medicină Legală Mînă Minovici Bucureşti privind cele 26 de cazuri de deces la faţă locului în evenimentul de la Clubul Colectiv din dată de vineri 30.10.2015 putem să aducem următoarele informaţii pentru opinia publică:

1. Pe lângă leziunile postcombustionale (arsuri) analizele toxicologice efectuate până în prezent arată că toate victimele prezintă concentraţii în sânge de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentând concentraţii peste valorile letale.

2. Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite că prezente.

VIDEO. Incendiul din club Station (SUA), asemanari dramatice cu incendiul din Colectiv

Andrei Galut, solistul Goodbye to Gravity, va fi operat in Olanda

3. În aceste tipuri de incendii rezultă însă şi alte tipuri de substanţe toxice: poliuretanul (ex. bureţi folosiţi în antifonare, etc.) şi poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de ţeavă) generează acid cianhidric şi izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea în evidenţă în corpul decedaţilor a prezenţei posibile a acestor substanţe continuăm investigaţiile toxicologice.

4. La toate substanţele enumerate mai sus efectele toxice se manifestă imediat, că urmare a acţiunii directe, dar multe dintre aceste substanţe determina în corpul uman şi manifestări toxice la distanţă în timp faţă de expunerea iniţială ceea ce face că multe dintre persoanele care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustionala şi toxică”, se arata in raportul INML.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 8 DECEMBRIE 2016. Report de peste 10 milioane de lei la 6 DIN 49

Bogdan

Familia Regala ureaza tuturor romanilor „la multi ani”, intr-o Romanie respectata si prospera

Cristiana Petrariu Bota

Cimavax si Vaxira, vaccinuri fabricate in Cuba, au rezultate exceptionale pentru bolnavii de cancer de plamani

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult