Social

INMORMANTARE REGINA ANA. Liderii politici, prezenti la Castelul Peles

INMORMANTARE REGINA ANA. Mai multi lideri politici s-au aflat, miercuri, la funeraliile organizate la Castelul Peles, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana. Familia regala a anuntat doliu pentru prima saptamana de dupa inmormantarea Reginei Ana, care va avea loc sambata, 13 august, la Curtea de Arges, precum si doliu timp de 40 de zile. 

La Castelul Peles au mers, astazi, presedintele PSD, Liviu Dragnea, precum si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, acestia fiind primiti de un reprezentant al Casei Regale.

Tot miercuri a ajuns la funeralii si presedintele Moldovei, Radu Timofti, impreuna cu sotia sa, fiind insotiti de o serie de oficiali moldoveni. După un moment de reculegere in Holul de Onoare, acestia au fost condusi spre iesire de Principesa Margareta si de Principele Radu Duda. La final, cuplul regal a zabovit cateva minute la fantana la care delegatiile au depus coroane de flori.

Regele Mihai nu va participa la inmormantarea Reginei Ana, care va avea loc sambata la Curtea de Arges

La catafalc au mers si premierul Dacian Ciolos, Nicolae Ciuca seful Statului Major General, fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si Seful Departamentului pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat. Desi a plouat la Sinaia, acestia au depus cate o coroana de flori.

De asemenea, mai mulți reprezentanţi ai ambasadelor Elveției, Canadei, Israelului, Marocului sau Austriei, dar și oficiali ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale au mers la Castelul Peleș.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost depus în Holul de Onoare al de la Castelul Peles, străjuit de patru militari din garda de onoare ”Mihai Viteazu”. Coșciugul este acoperit cu un steag, iar pe acesta este așezată o coroană de crini.

Președintele României Klaus Iohannis a sosit si el, dimineata, la Castelul Peles, unde a depus o coroana si a aprins o lumanare, apoi a stat aproximativ 15 minute in Holul de Onoare, unde este depus sicriul.Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va ramane la Castelul Peles pana miercuri, la ora 18.30, cand va fi transportat la Sala Tronului din Palatul Regal din Bucuresti. Ceremoniile au un caracter privat.

Articole asemănătoare

Romania ar putea avea stare de alerta dupa data de 15 mai, cand expira starea de urgenta instituita prin decret prezidential

Lucy Ionesco

Pensiile de serviciu ale aviatorilor, 80% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Legea pensiilor aviatorilor, promulgata de Iohannis

Lucy Ionesco

Dragos Patraru, dupa decizia CCR privind abuzul in serviciu: Productia de corupti merge mai departe

Lucy Ionesco