INS: 65% dintre romani au un calculator acasa, barbatii folosesc mai mult computerul decat femeile

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 4, 2017 11:42

INS: 65% dintre romani au un calculator acasa, barbatii folosesc mai mult computerul decat femeile

O cercetare publicata luni de Institutul National de Statistica (INS) arata ca, din totalul familiilor din Romania, circa 65% au un calculator acasa, majoritatea detinatorilor de computere locuind in mediul urban. In Bucuresti- Ilfov, “densitatea” inzestrarii cu calculatoare arata ca peste 82% din familii au computer acasa, la polul opus aflandu-ze zona Moldovei, cu putin peste 50% dintre familii detinatoare de calculator.

Datele statistice mai arata ca in anul 2017, din totalul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 ani, 72,5% au folosit cel putin o data un calculator.

Proportia barbatilor utilizatori de calculatoare este putin mai mare decat cea a femeilor: 73,8% fata de 71,3%.
Ponderile persoanelor care utilizeaza calculatorul au un trend descendent la o analiza pe grupe de varsta, in sensul ca majoritatea persoanelor tinere din grupa de varsta 16-34 ani (91,5%) folosesc calculatorul, in timp ce doar 44,8% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 ani au utilizat calculatorul.

Dintre utilizatorii curenti, 73,3% folosesc internetul cu frecventa zilnica sau aproape zilnica.

Ponderile persoanelor care utilizeaza internetul au un trend descendent la o analiza pe grupe de varsta, in sensul ca majoritatea persoanelor din grupa de varsta 16-34 ani (93,5%) folosesc internetul, iar procentul scade cu inaintarea in varsta. Ponderea persoanelor cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 ani a ajuns la doar 44,0%.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.