INS atentioneaza ca populatia Romaniei a ajuns la nivelul anului 1966
Social

INS atentioneaza ca populatia Romaniei a ajuns la nivelul anului 1966

INS avertizeaza ca populatia Romaniei a ajuns la nivelul anului 1966. Presedintele Institutului National de Statistica (INS), Tudorel Andrei, a declarat ca populatia Romaniei a scazut constant in ultimii ani, ajungand ca in 2014 sa se inregistreze sub 20 de milioane de locuitori.

Potrivit datelor INS, populatia rezidenta a tarii a ajuns in 2014 la nivelul anului 1966.

Presedintele INS a atentionat ca Romania nu poate mentine nivelul actual al populatiei. In anul 2014, populatia a scazut cu 80.000 de oameni, carora li se adauga si alti 40.000 de cetateni care au migrat.

Presedintele INS a apreciat ca un numar atat de mare de persoane echivaleaza cu disparitia a doua orase de nivel mic in fiecare an.

Stiri pe aceeasi tema

Le Monde considera ca Kovesi este cea mai potrivita pentru a conduce Parchetul European: Si daca ea va fi primul roman care ocupa o functie importanta in UE?

Ioana Badulescu

TOLO: Synevo a folosit dezinfectanti diluati in Romania! Compania de analize medicale are 2,7 milioane clienti

Cristiana Petrariu Bota

Prof. Dr. Dan Olteanu, fondatorul scolii moderne de Medicina Interna, a decedat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult