-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Varsta standard de pensionare s-a redus pentru o categorie de salariati
Social

INS: Numarul pensionarilor din Romania a scazut in trimestrul trei fata de trimestrul doi al acestui an

Numarul pensionarilor din Romania este in descrestere sau cel putin asa ne informeaza Institutul National de Statistica. Conform comunicatului oferit publicitatii de aeasta institutie, numarul mediu de pensionari in trimestrul al treilea al acestui an a fost de 5,29 milioane, cu 10.000 pe persoane mai putin fata de trimestrul anterior.

Acelasi comunicat ne informeaza ca raportul dintre salariati si pensionari se pastreaza egal, 10 la 10. In schimb, pensia medie lunara este intr-o usoara crestere, suma de 893 lei fiind cu 0,1% mai mare fata de trimestrul precedent.

O situatie ingrijoratoare se inregistreaza in judetul Giurgiu acolo unde sunt 17 pensionari la 1o salariati, la acest capitol cel mai bine situandu-se Capitala cu un raport de 5 pensionari la 10 salariati.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a variat cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 400 de lei (711 lei in judetul Giurgiu fata de 1122 lei in Municipiul Bucuresti). Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari.

Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 88,4% in totalul celor de asigurari sociale. Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (74,0%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale.Pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii „anticipata si anticipata partial” au reprezentat 2,0%.

Numarul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (actual – indemnizatie sociala), in trimestrul III 2015, a fost de 624,1 mii persoane, din care: 492.200 persoane din sistemul asigurarilor sociale de stat, reprezentand 10,5% din totalul pensionarilor din aceasta categorie; 131.900 persoane din randul pensionarilor proveniti din fostul sistem pentru agricultori, reprezentand 28,9% din totalul acestora.

Stiri pe aceeasi tema

Biografie Tatiana Niculescu Bran – Cine este purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

„Prima Casa” devine „O familie, o casa”. Ministerul Finantelor modifica conditiile programului

Cristiana Petrariu Bota

Radu Mazare, in arest la domiciliu. Hotararea poate fi contestata de procurorii DNA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult