INS: Rata inflatiei a atins cel mai redus nivel din acest an, preturile de consum au scazut in noiembrie
Economie

INS: Rata inflatiei a atins cel mai redus nivel din acest an, preturile de consum au scazut in noiembrie

Rata anuala a inflatiei, care masoara cresterea medie a preturilor in ultimele 12 luni, a incetinit la 3,4% in noiembrie, cel mai redus nivel din acest an.

Potrivit Institutului National de Statistica, preturile de consum chiar au scazut usor in noiembrie, comparativ cu luna anterioara. Astfel, preturile au fost cu 0,13% mai mici fata de octombrie, pe fondul ieftinirii produselor alimentare si nealimentare cu 0,27%, respectiv 0,13%, in timp ce serviciile s-au scumpit cu 0,11%.

Fata de noiembrie 2017, preturile alimentelor au crescut cu 2,86%, produsele nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 2,5%, arata datele INS.

Rata anuala a inflatiei a decelerat de la 4,25% in octombrie la 3,43% in noiembrie, cel mai redus nivel din decembrie 2017, pe fondul disiparii graduale a socurilor din sfera ofertei, apreciaza analistii Bancii Transilvania.

Stiri pe aceeasi tema

Aveti bancnote de 500 euro printre economii? BCE a decis sa opreasca tiparirea lor

Cristiana Petrariu Bota

Lukoil, sub sechestru! Prejudiciul in dosarul Lukoil atinge o suma uriasa: 2 miliarde de euro

Cristiana Petrariu Bota

Legea darii in plata, adoptata de deputati. Daniel Zamfir, initiator: Le-am multumit colegilor pentru vot, in numele a peste 800.000 de familii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult