INS: Rata inflatiei a atins cel mai redus nivel din acest an, preturile de consum au scazut in noiembrie
Economie

INS: Rata inflatiei a atins cel mai redus nivel din acest an, preturile de consum au scazut in noiembrie

Rata anuala a inflatiei, care masoara cresterea medie a preturilor in ultimele 12 luni, a incetinit la 3,4% in noiembrie, cel mai redus nivel din acest an.

Potrivit Institutului National de Statistica, preturile de consum chiar au scazut usor in noiembrie, comparativ cu luna anterioara. Astfel, preturile au fost cu 0,13% mai mici fata de octombrie, pe fondul ieftinirii produselor alimentare si nealimentare cu 0,27%, respectiv 0,13%, in timp ce serviciile s-au scumpit cu 0,11%.

Fata de noiembrie 2017, preturile alimentelor au crescut cu 2,86%, produsele nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 2,5%, arata datele INS.

Rata anuala a inflatiei a decelerat de la 4,25% in octombrie la 3,43% in noiembrie, cel mai redus nivel din decembrie 2017, pe fondul disiparii graduale a socurilor din sfera ofertei, apreciaza analistii Bancii Transilvania.

Stiri pe aceeasi tema

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016 – 2017. Contabilii au cresteri de 60%, directorii de scoli de 50%, farmacistii de 53%

Bogdan

Liviu Voinea: Salariile mici din randul bugetarilor vor creste incepand cu 2014

Bogdan

Petrotel Lukoil Ploiesti nu poate intra in dizolvare sau lichidare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult