Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%
Economie

INS: Salariul mediu net pe economie a crescut cu 8,4%

Institutul National de Statistica (INS) a publicat, joi, datele privind nivelul salariilor in ultima luna a anului trecut. Astfel, salariul mediu brut pe economie a crescut cu 8,4% in decembrie 2016 fata de luna anterioara, la 3.257 lei, iar salariul mediu net a ajuns la 2.354 lei, in urcare tot cu 8,4%.

Potrivit datelor INS, cel mai bine bine au castigat angajatii din domeniul fabricarii produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, iar cel mai putin cei din sectorul hoteluri si restaurante.

In luna decembrie 2016, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.257 lei, cu 8,4% mai mare decat in luna noiembrie 2016. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.354 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 182 lei (+8,4%), se arata in comunicat.

INS precizeaza ca valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (6.120 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.332 lei).

Conform datelor INS, in decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,4%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 112,0%. Indicele castigului salarial real a fost de 108,1% pentru luna decembrie 2016 fata de luna precedenta. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 178,5%, cu 13,4 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna noiembrie 2016.

Stiri pe aceeasi tema

Anunt ANAF privind aprobarea anumitor formulare de inregistrare fiscala a contribuabililor

Delia Ion

Iulian Dascalu a vandut 50% din actiunile detinute la mall-urile Iulius unui fond de investitii

Delia Ion

Patru banci din Romania sunt pe punctul de a fi vandute. Banca Transilvania este un posibil cumparator

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult