0.1 C
România
20 octombrie 2021
INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora
Social

INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora

SONDAJ INSCOP: Noua serie de sondaje INSCOP Research realizate la comanda ziarului „Adevărul“ începe cu un subiect de mare actualitate: relaţia românilor cu valul migrator care zguduie Europa de câteva luni.

Subiectul refugiaţilor este, fără îndoială, de mare notorietate: 95,8% din români au auzit de criza refugiaţilor din Orientul Mijlociu. Intens mediatizat, episodul a stârnit interesul publicului.

Despre rolul ţării noastre în acest fenomen, 29,5% din români cred în mare şi foarte mare măsură că România ar putea deveni ţară de tranzit pentru refugiaţii/imigranţii din Orientul Mijlociu (37% în mică şi foarte mică măsură, 22,5% nici în mică nici în mare măsură).

SONDAJ INSCOP: Romanii se considera cetateni europeni mai mult ca oricand

În contextul discuţiilor de la nivel european privind cotele de refugiaţi şi redistribuirea refugiaţilor între statele membre, 56,2% din români cred că ţara noastră nu ar trebui să primească refugiaţi, 35,5% cred că ar trebui să primească (8,3% non-răspunsuri).

Chiar şi în segmentul celor care cred că România trebuie să primească refugiaţi, 82,1% consideră că trebuie să stabilim singuri cota pe care o putem primi.

Stiri pe aceeasi tema

MARTOR DESPRE EXPLOZIA DIN CLUBUL COLECTIVE DIN BUCURESTI: A fost un concert rock. Au murit din cauza fumului

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Repartitia absolventilor incepe marti, Ministerul Sanatatii anunta suplimentarea locurilor astfel incat tinerii rezidenti sa ramana in tara

Cristiana Petrariu Bota

MOS NICOLAE da startul sarbatorilor de iarna. Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult