0.3 C
România
21 octombrie 2020
INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora
Social

INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora

SONDAJ INSCOP: Noua serie de sondaje INSCOP Research realizate la comanda ziarului „Adevărul“ începe cu un subiect de mare actualitate: relaţia românilor cu valul migrator care zguduie Europa de câteva luni.

Subiectul refugiaţilor este, fără îndoială, de mare notorietate: 95,8% din români au auzit de criza refugiaţilor din Orientul Mijlociu. Intens mediatizat, episodul a stârnit interesul publicului.

Despre rolul ţării noastre în acest fenomen, 29,5% din români cred în mare şi foarte mare măsură că România ar putea deveni ţară de tranzit pentru refugiaţii/imigranţii din Orientul Mijlociu (37% în mică şi foarte mică măsură, 22,5% nici în mică nici în mare măsură).

SONDAJ INSCOP: Romanii se considera cetateni europeni mai mult ca oricand

În contextul discuţiilor de la nivel european privind cotele de refugiaţi şi redistribuirea refugiaţilor între statele membre, 56,2% din români cred că ţara noastră nu ar trebui să primească refugiaţi, 35,5% cred că ar trebui să primească (8,3% non-răspunsuri).

Chiar şi în segmentul celor care cred că România trebuie să primească refugiaţi, 82,1% consideră că trebuie să stabilim singuri cota pe care o putem primi.

Stiri pe aceeasi tema

Legea care le ofera romanilor subventii si ajutoare daca aleg sa se mute la munte a intrat in vigoare

Ioana Badulescu

Examenul de Rezidentiat a fost amanat pana pe 8 decembrie. Nu s-a putut emite nici macar ordinul privind metodologia examenului

Ioana Badulescu

AUTOSTRADA IASI – TARGU MURES. Tronsonul Iasi – Targu Neamt va fi scos la licitatie in acest an

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult