INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora
Social

INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora

SONDAJ INSCOP: Noua serie de sondaje INSCOP Research realizate la comanda ziarului „Adevărul“ începe cu un subiect de mare actualitate: relaţia românilor cu valul migrator care zguduie Europa de câteva luni.

Subiectul refugiaţilor este, fără îndoială, de mare notorietate: 95,8% din români au auzit de criza refugiaţilor din Orientul Mijlociu. Intens mediatizat, episodul a stârnit interesul publicului.

Despre rolul ţării noastre în acest fenomen, 29,5% din români cred în mare şi foarte mare măsură că România ar putea deveni ţară de tranzit pentru refugiaţii/imigranţii din Orientul Mijlociu (37% în mică şi foarte mică măsură, 22,5% nici în mică nici în mare măsură).

SONDAJ INSCOP: Romanii se considera cetateni europeni mai mult ca oricand

În contextul discuţiilor de la nivel european privind cotele de refugiaţi şi redistribuirea refugiaţilor între statele membre, 56,2% din români cred că ţara noastră nu ar trebui să primească refugiaţi, 35,5% cred că ar trebui să primească (8,3% non-răspunsuri).

Chiar şi în segmentul celor care cred că România trebuie să primească refugiaţi, 82,1% consideră că trebuie să stabilim singuri cota pe care o putem primi.

Stiri pe aceeasi tema

Prietenul lui Gheorghe Dinca: La 10.30 a bagat-o pe Alexandra in casa. Nimeni de la politie n-a venit sa ma intrebe ceva

Ioana Badulescu

Angajati SRI, care l-au avut pe Gabriel Oprea conducator de doctorat, renunta la titlul de doctor

Cristiana Petrariu Bota

Seful ANAF, Dragos Doros, dat in judecata de angajati pentru ca nu s-a aplicat majorarea salariilor

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult