INSCRIERI CLASA PREGATITOARE 2018-2019. Pe 8 Martie incep inscrierile in clasa pregatitoare, potrivit calendarului si metodologiei publicate in Monitorul Oficial
Viata bate filmul

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2018 – 2019. Intre 8 si 26 martie se desfasoara prima etapa de inscriere. Acte necesare

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2018 – 2019. Joi, 8 martie, incepe inscrierea in clasa pregatitoare. Calendarul de inscriere in clasa pregatitoare 2018 – 2019 prevede ca prima etapa de inscriere se defasoara intre 8 si 26 martie 2018, de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 18:00. De precizat ca parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant. Pe 30 martie are loc afisarea in scoli si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa prima etapa. Cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare se va desfasura intre 12 si 18 aprilie.

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2018 – 2019. Parintii ai caror copii implinesc 6 ani pana la 31 august 2018, inclusiv, sunt obligati sa ii inscrie la scoala. In cazul copiilor care implinesc 6 ani dupa aceasta data, pot urma invatamantul primar numai dupa ce un psiholog le evalueaza dezvoltarea psihosomatica si spune ca pot face fata cursurilor scolare. Inscrierea se face la scoala pe care parintele vrea ca cel mic sa o urmeze.

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2018 – 2019. Calendarul inscrierilor in clasa pregatitoare prevede ca joi, 8 martie, incepe prima etapa a inscrierilor in invatamantul primar. Inscrierile se pot face de pe 8 pana pe 26 martie, de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 18:00, in aceasta etapa. Parintii pot sa sune la scoala, pentru a fi programati pentru inscriere.

Iti recomandam si: Afla mai multe detalii despre inscrierea in clasa pegatitoare in 2018 – 2019

INSCRIERI CLASA PREGATITOARE 2018-2019. Calendarului si metodologia

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2018 – 2019. Actele necesare la inscrierea in clasa pregatitoare 2018:

Cerere-tip de inscriere (o gasiti la scoala, dar si pe edu.ro)
Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal; parintii divortati depun la inscriere si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului
Copie si original al certificatului de nastere al copilului
Copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare (acolo unde este cazul)
Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2018 – 2019. Unde se fac inscrierile in clasa pregatitoare

Inscrierile se fac la scoala pe care parintele doreste ca cel mic sa o urmeze. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la scoala. Ministerul precizeaza ca cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, dar dupa completarea acestora, parintii trebuie sa mearga tot la unitatea de invatamant in care doresc inscrierea copilului pentru validarea cererii.

Parintele poate sa aleaga intre:
– inscrierea copilului la scoala de circumscriptie: in aceasta situatie, copilul are in mod obligatoriu loc si este automat inscris. Scoala de circumscriptie este scoala cea mai apropiata de locuinta copilului, la care locuinta este arondata.
– pentru o alta scoala, alta decat cea de circumscriptie: in aceasta situatie, copilul este inscris numai daca raman locuri libere dupa ce s-au inscris intai copiii care apartineau prin arondare acestei soli si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si, ulterior, a celor specifice de departajare.

Ministerul Educatiei precizeaza ca parintele poate solicita, prin bifarea in cererea-tip de inscriere, ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea, din lipsa de locuri libere.

Inscrierea copiiilor in clasa pregatitoare, in scolile private
Inscrierea copiilor in scolile particulare se face in prima etapa: 8 – 26 martie 2018
Inscrierea se face direct la scoala sau pe formularul online, daca unitatea de invatamant autorizata/acreditata si-a introdus toate datele in aplicatia informatica pentru inscrierea in clasa pregatitoare, la fel ca unitatile de invatamant de stat. Daca nu, inscrierea se face doar la unitatea de invatamant. In cazul inscrierii online, validarea inscrierii se face la sediul unitatii de invatamant dorite.

Criteriile de departajare pe care scolile le aplica, daca numarul copiilor care vor sa urmeze cursurile este mai mare decat numarul de locuri

Criteriile generale, pentru inscrierea in clasa pregatitoare:
existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului;
existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti. Situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti;
existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva.
Criteriile specifice de inscriere in clasa pregatitoare:
Ele sunt aplicate dupa criteriile generale si numai daca acestea nu reusesc sa faca departajarea intre copii
Sunt elaborate de catre fiecare scoala in parte, dar sunt aplicate pe baza unor documente doveditoare, prezentate de catre parinti/tutori legali si nu pot fi discriminatorii, respectiv trebuie sa tina cont de faptul ca toti copiii au drepturi egale, indiferent de conditia sociala, financiara, indiferent de nationalitate, rasa, religie, confesiune, sex etc. Fiecare scoala afiseaza aceste criterii specifice

Calendarul inscriere in clasa pregatitoare 2018 – completarea si depunerea cererilor

Completarea si depunerea cererilor de inscriere in clasa pregatitoare are loc in doua etape. La etapa a doua participa doar copiii care nu au fost cuprinsi intr-o scoala dupa prima etapa.
Prima etapa: 8 – 26 martie

de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 18:00
parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.
30 martie: afisarea in scoli si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa prima etapa
A doua etapa: 12 – 18 aprilie

Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.
Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.
23 aprilie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa a doua etapa

Pentru mai multe informatii:
Telverde: poate fi apelat numarul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezinta indicativul pentru fiecare judet (ex. TelVerde Arad 0 800 816 257, TelVerde Bucuresti 0 800 816 021)
Site-urile inspectoratele scolare judetene – prin ordin de ministru, inspectoratele sunt obligate sa creeze, pe prima pagina a site-urilor lor, o sectiune numita Inscrierea in invatamantul primar 2018.

Stiri pe aceeasi tema

VIATA BATE FILMUL. Tinerelul si femeia experimentata!

Delia Ion

GRILA SALARIZARE 2016. GRILA SALARIZARE PROFESORI. Ce salariu va avea un profesor debutant sau un invatator cu studii medii

Cristiana Petrariu Bota

Anastasia Tsilimpiou, actrita din Kosem, dezvaluiri din viata reala si de pe platourile de filmare ale serialului KOSEM

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult