Examene

Inscriere in clasa I in anul scolar 2014-2015. Calendar inscriere in invatamantul primar

Parintii care trebuie sa-si inscrie copiii in clasa I trebuie sa stie ca Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a publicat, pe pagina online, calendarul inscrierii in inavatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015. 

Datele sunt cuprinse in ANEXA nr. 1 la ordinul MEN nr. 3111/14.02.2014 privind aprobarea Calendarului si a Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015.

In perioada 24 februarie – 14 martie 2014 va avea loc completarea de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor se face, zilnic, in intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 8,00-13,00 (sambata).

In intervalul 21 – 22 martie 2014 va avea loc afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa. Dupa acest proces va incepe a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare.

De precizat ca solutionarea de catre scoli a cererilor de inscriere depuse de parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015 va avea loc in perioada 7 – 10 aprilie 2014

In 11 aprilie 2014 va avea loc afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa I.

Pregatirea inscrierii in invatamantul primar se desfasoara dupa cum urmeaza:

17 februarie 2014
Afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.

Afisarea, la sediul fiecarei unitati de invatamant si pe site-ul acesteia, daca exista, sau pe site-ul inspectoratului scolar, pentru unitatile de invatamant care nu au site propriu, a informatiilor care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare din cadrul unitatii, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului scoala dupa scoala, fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.

17 februarie 2014
Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, in conformitate cu prevederile din Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, prevazuta in anexa nr. 2 la ordin.
Afisarea unitatilor/ institutiilor in care se realizeaza evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, in conformitate cu prevederile din Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015 prevazuta in anexa nr.2 la ordin.

17 februarie 2014
Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al parintilor – avizate, din punctul de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.
Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant, a listei documentelor care sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare.

19 – 28 februarie 2014
Organizarea, in fiecare unitate de invatamant in care se desfasoara activitate specifica clasei pregatitoare, a unei „Zile a portilor deschise”, zi in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate.

17 – 28 februarie 2014

Organizarea, in unitatile de invatamant prescolar, a intalnirilor pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2014 – 2015, in invatamantul primar.

18 februarie – 12 martie 2014

Realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor pentru care Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, prevazuta in anexa nr. 2 la ordin, prevede aceasta evaluare.

18 februarie – 13 martie 2014
Comunicarea rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului, in scris, parintelui care a solicitat evaluarea.

13 martie 2014
Transmiterea de catre centrele judetene de resurse si asistenta educationala/Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala a procesului-verbal in care este inscris rezultatul dezvoltarii psihosomatice a copiilor din judet/municipiul Bucuresti, comisiei judetene/a municipiului Bucuresti de inscriere a copiilor in invatamantul primar (comisia judeteana/a municipiului Bucuresti).

Completarea si validarea cererilor-tip de inscriere in clasa pregatitoare

17 februarie 2014
Afisarea, la sediul unitatii de invatamant si al inspectoratului scolar si pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar.

24 februarie – 14 martie 2014
Completarea de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, zilnic, in intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 8,00-13,00 (sambata).
Depunerea si validarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

17 martie 2014
Procesarea, de catre comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar (Comisia nationala), a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

18 – 20 martie 2014
Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta faza.

Marcarea, in aplicatia informatica, a cererilor – tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta faza.

21 martie 2014
Procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

21 – 22 martie 2014
Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.
A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

24 martie 2014
Comunicarea, prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar.
Informarea Ministerului Educatiei Nationale de catre comisia judeteana/a municipiului Bucuresti, cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, in etapa a doua.

25 martie – 4 aprilie 2014

Depunerea cererii-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.
Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

7 – 10 aprilie 2014
Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.
Completarea, in aplicatia informatica, a datelor din cererile – tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta etapa.

11 aprilie 2014
Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

14 – 18 aprilie 2014
Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant. Solutionarea de catre inspectoratul scolar a oricarei alte situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.

Calendarul inscrierii in clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I

24 februarie – 14 martie 2014
Depunerea solicitarilor de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, la sediul unitatii de invatamant respective.

17 – 21 martie 2014
Solutionarea de catre unitatile de invatamant si, dupa caz, cu acordul inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti pentru suplimentarea numarului de locuri/clase, a cererilor de inscriere depuse de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, prevazuta in anexa nr. 2 la ordin.

25 martie – 4 aprilie
Depunerea solicitarilor de inscriere, de catre parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea.

7 – 10 aprilie 2014
Solutionarea de catre unitatile de invatamant, respectiv comisiile judetene/a municipiului Bucuresti a cererilor de inscriere depuse de parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, prevazuta in anexa nr. 2 la ordin, a procedurii specifice elaborate de catre comisiile judetene/a municipiului Bucuresti.

11 aprilie 2014
Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa I.

Related posts

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT 2016 EDU.RO. NOTE BAC 2016 EDU. Pe 18 martie se anunta rezultatele

Lucy Ionesco

BACALAUREAT 2014: Elevii aleg profilul uman in detrimentul celui real

Bogdan

Meditatii gratuite la Matematica, Fizica si Chimie pentru Bacalaureat si admitere la facultate. Cursurile de pregatire, sustinute de Universitatea Politehnica din Bucuresti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult