Inmatricularea masinilor cu numere straine. Noi reglementari legale au intrat in vigoare in Italia pe 25 februarie 2019
Breaking NewsSocial

Înscrieri în programul Rabla local pentru posesorii de mașini mai vechi de 15 ani

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului ”Reciclăm în România”, că începând de luni, 31 iulie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla local.

Bugetul programului este de 240 de milioane de lei, iar obiectivul angajat prin PNRR este ca în următorii trei ani peste 250.000 de autovehicule cu vechimea de peste 15 ani să iasă din circulație, prin valorificare.

Românii pot să își caseze autovehiculele vechi de 15 ani, fără a fi obligați să îți achiziționeze un nou autovehicul.

„Sunt convins că interesul cetățenilor de a-și casa un autovehicul mai vechi de 15 ani, fără a avea obligația de a achiziționa un autovehicul nou în schimb, va fi unul extrem de mare, la fel ca în cazul celorlalte programe de reînnoire a parcului auto pe care le derulăm prin Administrația Fondului pentru Mediu”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul a mai specificat că peste 500 de primării sunt înscrie în programul Rabla Local și că fiecare român care va aplica la program va primi 3.000 de lei în schimbul casării autovehiculului vechi.

„Proprietarii de mașini vor primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant. Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local”, a subliniat Mircea Fechet.

Timpul de înscriere în programul Rabla Local este limitat, până la 31 august 2023, ora 16:30.

Citeşte şi: Bani de la Primărie pentru maşinile vechi. Instrucţiuni de înscriere în programul Rabla local

La evenimentul „Reciclăm în România”, organizat de Ministerul Mediului pentru regiunea de Vest, a participat inclusiv Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

„Nu mai e timp de pierdut, întoarcerea la natura este fundamentală, deoarece altfel natura se întoarce împotriva noastră. Vă felicit pentru această campanie, absolut esențială, este bună partea de educație, de conștientizare, de comunicare”, a declarat Emil Boc.

„Acum două zile am lansat Planul de Acțiune Climatică și avem un buget alocat de 6 miliarde euro până în 2030. Aflat în dezbatere publică, acesta are o componentă de management al deșeurilor care ocupă un loc extrem de important, alături de transporturi, industrie. De asemenea, responsabilitatea verde sustenabilă este foarte importantă, trebuie să încurajăm și să susținem firmele care produc materiale ecologice.

Refuză, redu, refolosește, reciclează – sunt cei patru R după care trebuie să ne ghidăm și să trăim”, a mai explicat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Articole asemănătoare

Biroul Electoral Central a anuntat noi rezultate oficiale partiale dupa alegerile europarlamentare din 26 mai

Lucy Ionesco

Mesaj de Paste de la Patriarhul Daniel: Viata omenirii este indreptata catre Inviere, iar universul fizic este indreptat catre un cer nou. Hristos a Inviat!

Ioana Badulescu

Greva de la metrou, anulata! A fost semnat un nou Contract Colectiv de Munca, care prevede cresteri salariale

Ioana Badulescu