Ministerul Educatiei
Breaking News Social

Inscrierile la clasa pregatitoare si la gradinita vor fi realizate online in 2020. Evaluarea psihosomatica va fi inlocuita cu o declaratie pe proprie raspundere a parintilor

Ministerul Educatiei modifica modalitatea de inscriere la gradinita si clasa pregatitoare. Potrivit ministrului Educatiei, Monica Anisie, inscrierile la clasa pregatitoare si la gradinita vor fi realizate online in 2020, in timp ce evaluarea pentru clasa pregatitoare nu se va mai desfasura in conditiile de pana acum, cu o examinare psihosomatica a capacitatilor copilului.

Anisie a explicat la Digi 24 ca va fi suficient ca parintii sa dea o declaratie pe proprie raspundere, iar gradinita pe care au frecventat-o copiii va trimite fisa de evaluare psihosomatica.

Ministerul Educatiei sustine, luni dimineata, o videoconferinta cu toti inspectorii scolari generali pentru a stabili toate procedurile in vederea facilitarii procesului de inscriere sau reinscriere la gradinita si clasa pregatitoare.

Aceste inscrieri online pentru gradinite si clasa pregatitoare se vor face dupa un calendar ce urmeaza sa fie anuntat luni de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

„Tot ce pot sa va spun este ca Ministerul Educatiei, maine (luni – n.r.), va publica pentru gradinite calendarul de reinscriere sau inscriere, iar pentru clasa pregatitoare noul calendar, in asa fel incat sa dam posibilitatea parintilor sa realizeze inscrierea fie la clasa pregatitoare, fie la gradinita”, a declarat duminica seara, la Digi24, ministrul educatiei, Monica Anisie. „Noutatea este ca atat la gradinita, cat si la clasa pregatitoare, inscrierea se va face online, iar pentru clasa pregatitoare am revizuit calendarul si am anuntat deja ca evaluarea psihosomatica a copiilor va fi inlocuita cu o declaratie pe proprie raspundere a parintilor sau tutorilor legali si o fisa completata de gradinita pe care a frecventat-o elevul”, a spus Monica Anisie.

„Maine (luni – n.r.) vom avea la ora 9:00 o videoconferinta cu toti inspectorii scolari generali si vom stabili toate procedurile, in asa fel incat sa venim in intampinarea parintilor, in sprijinul acestora, pentru a transmite cat mai usor aceste fise de inscriere sau reinscriere la gradinite”, a completat ministrul educatiei.

In ceea ce priveste redeschiderea creselor si gradinitelor, atunci cand medicii vor spune ca nu mai e niciun pericol, atunci le-am putea redeschide, a mai afirmat ministrul. O decizie finala la acest moment nu exista, a precizat Anisie. De altfel, cresele se afla doar in coordonarea metodologica a Ministerului Educatiei, a adaugat Monica Anisie.

Stiri pe aceeasi tema

Geanina Terceanu si fratii Becali au fost arestati preventiv

Cristiana Petrariu Bota

OMS, despre decizia AstraZeneca de a amana testele pentru vaccinul anti-COVID: Este un apel de trezire

Cristiana Petrariu Bota

Locuri de munca pentru romani in Europa. EURES ofera 1.217 de posturi vacante, cele mai multe in Olanda si Germania

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult