Amnistie fiscala. Pe cine favorizeaza masura PSD, cand principalul datornic la stat este chiar statul?
Economie

Insolventa firmelor, in scadere in Romania. Totusi, radierea si dizolvarea inregistreaza o crestere alerta

Numărul firmelor care au intrat în insolvență a scăzut, în primele trei luni din 2016, cu 20,11% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 2304, însă cel al radierilor și al dizolvărilor aproape s-a dublat, a precizat președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

De asemenea, a prezentat alte câteva probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din România, printre acestea fiind menționate discuțiile cu privire la Legea salarizării în sectorul bugetar.

„Noi am cerut foarte clar ca legea să aibă în prim plan creșterea economică și de unde vin resursele pentru a plăti salariile sporite. Să nu asistăm la o debalansare în economie și să devină mai interesant să lucrezi la stat decât în privat”, a subliniat Florin Jianu.

De asemenea, el a propus ca sistemul de impozitare a clădirilor nerezidențiale să revină la formula din vechiul Cod Fiscal, pentru că, deși noul sistem are și efecte benefice, s-a trecut dintr-o extremă în alta, iar acum sunt afectați contribuabilii onești.

Iti recomandam si: ANAF emite decizii de impunere pentru firmele care nu si-au depus declaratiile fiscale

ANAF a publicat lista datornicilor fara sa-l consulte pe premierul Ciolos

Articole asemănătoare

TAXE SI IMPOZITE 2016. Ce taxe si impozite vor fi in Bucuresti in 2016

Lucy Ionesco

Un nou acord cu FMI, anuntat de Ministerul Finantelor

Lucy Ionesco

Proiectul de Cod Fiscal a provocat discutii aprige in Guvern. Profesiile liberale, cele mai afectate

Lucy Ionesco