7.9 C
România
19 octombrie 2021
Nagy Peter Tamas si Virgil Gaman, retinuti in dosarul de mita de la Ministerul Agriculturii
Social

Inspector antifrauda, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita

Un inspector antifrauda a fost retinut de procurori pentru luare de mita. Procurorii DNA precizeaza, intr-un comunicat transmis presei, ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 02.09.2015, ora 23:40 pana la data de 03.09.2015, ora 23:40, a inculpatului IARIM DAN-CONSTANTIN, inspector antifrauda in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala – Directia Regionala Antifrauda Fiscala Bucuresti, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de luare de mita. Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In data de 02 septembrie 2015, inculpatul Iarim Dan-Constantin, in calitate de inspector antifrauda in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala – Directia Regionala Antifrauda Fiscala Bucuresti, a pretins si primit de la 2 oameni de afaceri, administratori ai unor standuri intr-un complex comercial situat in judetul Ilfov, sumele de 2000 lei si 1.200 dolari, in legatura cu neindeplinirea indatoririlor sale de serviciu constand in aplicarea unei amenzi contraventionale respectiv sistarea activitatii agentului comercial. Inculpatului Iarim Dan-Constantin i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat, la data de 03 septembrie 2015, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Stiri pe aceeasi tema

Legea defaimarii initiata de Dragnea vs controlul ideologic asupra educatiei scolare

Cristiana Petrariu Bota

APIA propune o taxa de poluare, o taxa de congestie si crearea unui Fond pentru Aer Curat

Cristiana Petrariu Bota

Iulian Calin, luptator MMA si instructor de arte martiale din Braila, acuzat ca a batut o fata de 15 ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult