Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) cauta voluntari in judetul Neamt
Stiri locale

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) cauta voluntari in judetul Neamt

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt cauta voluntari. Institutia precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in perioada 20 februarie – 20 martie se va derual campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat ‘Salvator din pasiune!’, actiune, derulata si anul trecut.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Petrodava’ al județului Neamț are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemțenilor, la care pot participa si voluntarii prin înscrierea în acest proiect. Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor”, se arata in comunicat.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de efectivele pompierilor militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență; să nu fie angajat sau să desfășoare activități în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie a actului de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii ‘nu se află în evidență cu boli cronice’, ‘apt pentru efort fizic de nivel mediu’ și ‘clinic sănătos’ și acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Dosarele complete ale candidaților vor fi depuse la sediul ISU Neamț din Piatra Neamț, strada Cuejdi nr. 34, de luni până joi, între orele 10.00-14.00. În urma analizei dosarelor și în funcție de numărul de solicitări, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.

În urma desfașurarii perioadelor de voluntariat, voluntarul va obține un certificat de voluntariat și un raport de activitate emis de catre Inspectoratul General pentru Situații de Urgența și Inspectoratul pentru Situații de Urgența ,,Petrodava’ al județului Neamț. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgența ,,Petrodava’ al județului Neamț, sau accesând site-ul www.ijsunt.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Alerta cu bomba la Piatra Neamt, operatiunea s-a incheiat fara incidente

Cristiana Petrariu Bota

Scoli inchise pe 17 si 18 ianuarie 2019 din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Cristiana Petrariu Bota

Accident la Studina, Olt. O tanara de 19 ani a murit, alte 3 persoane sunt ranite

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult