Noul an scolar 2019-2020 ar putea incepe cu o saptamana mai devreme decat de obicei
Comunicate

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca scolile si gradinitele din Capitala se incadreaza in scenariul 2

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat printr-un comunicat de presa ca Bucurestiul se incadreaza in Scenariul 2 (galben) privind deschiderea scolilor.

Anuntul vine la cateva ore de la informarea Ministerului Sanatatii potrivit careia doar sectoarele 1, 2 si 6 se incadreaza in scenariul hibrid – cursuri fizice si si online, prin rotatie -, iar 3, 4 si 5 s-ar situa in scenariul verde – cursuri fizice.

DSP Bucuresti a anuntat luni ca rata de incidenta a imbolnavirilor, cumulata la 14 zile, este de 1,12.

„Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a comunicat astazi, 07.09.2020, rata de incidenta a imbolnavirilor, cumulata la 14 zile, a carei valoare este de 1,12. Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucuresti se incadreaza in Scenariul 2” a transmis Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, printr-un comunicat de presa.

Luni dimineata, Ministerul Sanatatii a publicat datele de infectare cu noul coronavirus pe sectoare si, potrivit acestor date, doar scolile sectoarele 1, 2 si 6 ar fi trebuit sa intre pe scenariul 2 (galben). 

Scenariul 2 presupune participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

„Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a comunicat astazi, 07.09.2020, rata de incidenta a imbolnavirilor, cumulata la 14 zile, a carei valoare este de 1,12.

Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucuresti se incadreaza in Scenariul 2.

Consiliile de Adminstratie ale unitatilor de invatamant vor transmite Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si Directiei de Sanatate Publica, propunerile de scenariu in functie de infrastructura locala, pana la data de 08.09.2020.

Propunerile unitatilor de invatamant avizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucucresti si de Directia de Sanatate Publica vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta. Solutionarea va fi primita pana la data de 10.09.2020”, se spune in comunicat.

Related posts

Conferinta Nationala de Bioetica se desfasoara la Iasi in perioada 9 – 11 noiembrie

Ioana Badulescu

Ministerul Transporturilor – Comunicat de presa

Lucy Ionesco

PNL: Guvernul Ponta 3 ameninta viata pacientilor, amana lista de medicamente compensate

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult