-2.4 C
România
5 decembrie 2021
Institutul Cantacuzino
Social

Institutul Cantacuzino trebuie sa devina pol euroregional de productie de vaccinuri. Ministerul Sanatatii cere sprijin financiar de la Comisia Europeana

Institutul Cantacuzino trebuie sa devina un „pol euroregional” de productie de vaccinuri, iar in acest sens, Ministerul Sanatatii cere sprijin financiar de la Comisia Europeana. Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat miercuri ca procedurile de trecere a Institutului Cantacuzino in subordinea MApN sunt in curs, iar pentru a sprijini dezvoltarea institutiei, va fi trimisa o scrisoare la Comisia Europeana prin care se va cere sprijin financiar.

„Institutul ‘Cantacuzino’ trece la MApN. Procedurile sunt in curs. Tot ceea ce tine de Ministerul Sanatatii s-a facut. Sunt toate avizele, insa in continuare lucram in paralel cu colegii de la MApN. Dupa cum stiti, am avut o intalnire cu comisarul european pe Sanatate, in cursul careia am solicitat ca Institutul ‘Cantacuzino’ sa fie pol euroregional de productie de vaccinuri care sa acopere situatia in care sunt probleme de sarje de vaccin care corespund sau exista probleme de productie sau exista situatii in care nu se face aprovizionarea unei anumite tari”, a spus Bodog.

Te-ar putea interesa si: Institutul Cantacuzino va fi preluat de MApN si transformat in unitate militara cu conducere militara

Ministrul Sanatatii a mai spus ca premierul Mihai Tudose va trimite in cursul acestei saptamani o scrisoare Comisiei Europene pentru a solicita sprijin financiar pentru Institutul ‘Cantacuzino’.

„Domnul comisar m-a incurajat foarte mult si in cursul acestor zile prim-ministrul va adresa o scrisoare in acest sens pentru a solicita sprijin. Dupa cum stiti, si doamna comisar Corina Cretu a anuntat ca vor fi alocate fonduri pentru Institutul ‘Cantacuzino'”, a spus Bodog, prezent la workshopul de deschidere a programului Aspen Healthcare & Quality of Life, organizat de Aspen Romania.

Programul Healthcare & Quality of Life, dezvoltat de Institutul Aspen Romania, isi propune sa extinda sfera dezbaterilor privind politicile publice de sanatate, sa sustina o reforma sustenabila a sectorului si sa dezvolte o comunitate dedicata programului, cu membri atat din sectorul public si privat, cat si din societatea civila si mediul academic.

Pentru perioada 2017-2018 a Programului, un obiectiv cheie este reprezentat de identificarea prioritatilor in contextul Presedintiei Romane a Consiliului Uniunii Europene din 2019.

Workshopul reuneste decidenti, specialisti renumiti din sectorul medical, experti in domeniul sanatatii, tehnologiilor medicale si sectorului farma, reprezentanti ai mediului academic si cercetatori, precum si lideri din mediul de business de profil, cu rol semnificativ in dezvoltarea politicilor de sanatate.

Stiri pe aceeasi tema

Militarul roman mort in Afganistan, Madalin Stoica, a fost repatriat. O ceremonie religioasa a fost oficiata la Baza 90

Ioana Badulescu

Chirurgia cardiaca minim invaziva, o metoda cu o multitudine de avantaje pentru pacient in comparatie cu chirurgia coronariana bypass

Ioana Badulescu

Lucian Bute a fost invins de Jean Pascal in derby-ul pugilistic al Canadei

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult