12.7 C
România
8 octombrie 2024
Institutul Francez din Romania a inceput tranzitia spre digitalizare. Cinematograful Elvire Popesco va fi adaptat la conditii de pandemie
Articole promovate

Institutul Francez din Romania a inceput tranzitia spre digitalizare. Cinematograful Elvire Popesco va fi adaptat la conditii de pandemie

Institutul Francez din Romania a inceput tranzitia spre digitalizare, data fiind situatia sensibila generata de pandemie. Luna noiembrie se va desfasura mai mult online pentru evenimentele sustinute de Institutul Francez din Romania, un punct destul de dificil fiind adaptarea Cinematografului Elvire Popesco la conditiile de pandemie.

Pe 3 decembrie Institutul Francez din Romania va lansa un nou site web – dinamic, prietenos si interactiv: www.institutfrancais.ro. Noua platforma va avea o structura clara, intuitiva si continut creativ despre oferta de cursuri si examene de limba franceza, mediateca, noutati culturale, evenimente online, burse si programe de finantare.

Avand in vedere contextul actual si restrictiile care fac imposibila organizarea unor evenimente cu publicul, Institutul Francez din Romania a inceput o tranzitie spre digitalizare: creare si distribuire de continut creativ pe retelele sociale, adaptarea proiectelor traditionale la mediul online, organizarea unor webinarii specializate pentru prima data in istoria institutiei, lansarea unui nou site si multe altele. Cea mai mare provocare in acest moment este insa adaptarea cinematografului Elvire Popesco la noile conditii.

Dupa programele Elvire Popesco en plein air, cu proiectii in aer liber din iunie pana in octombrie, si Elvire Popesco hors les murs, prin care filmele franceze au ajuns la spectatorii din alte locuri, Institutul Francez lanseaza Elvire chez vous, care aduce programul de la Elvire Popesco direct in casele spectatorilor din toata tara.

Ciclul Elvire chez vous propune in fiecare saptamana o serie de proiectii online, cat mai apropiate de experienta din cinema, fiecare film fiind disponibil doar o seara, de la ora 19.00 si pana la miezul noptii, pe platforma Eventbook. Joia si vinerea vor fi dedicate cu precadere avanpremierelor de filme romanesti recente, care au circulat in festivaluri internationale, dar nu au avut ocazia sa fie vazute de spectatorii din tara. Proiectiile vor fi urmate de intalniri virtuale cu regizorii si protagonistii filmelor, retransmise live, unele dintre ele fiind prezentate in parteneriat cu revista de cinema Films in Frame si moderate de redactorii acesteia. Sambata va fi dedicata filmelor franceze inedite, care nu au fost distribuite pe ecranele cinematografelor din Romania, si intalnirilor virtuale cu regizorii lor, iar duminica programul va fi intregit de titluri din cinematografia europeana a ultimilor ani.

Elvire chez vous va debuta joi, 12 noiembrie, cu titlul CALATORIE IN JURUL CASEI IN 60 DE ZILE, un omnibus alcatuit din 6 scurtmetraje, eclectice si personale, produse in perioada de izolare din primavara anului 2020 de catre regizori consacrati si debutanti: Alina Manolache, Alexandru Solomon, Laura Pop, Andra Tarara si David Schwartz, Vlad Petri si Teona Galgotiu. Regizorii impreuna cu producatorul Andrei Tanasescu vor da intalnire publicului, tot prin intermediul micilor ecrane, dupa proiectie.

Dar pentru ca asteptarea sa fie mai scurta, Institutul Francez va propune un „aperitiv”: pentru a marca Ziua Cinematografelor Arthouse din Europa, duminica, 8 noiembrie, Elvire aduce in casele si pe ecranele spectatorilor Cyrano, mon amour, o comedie franceza savuroasa, castigatoarea Premiului Publicului la Festivalul Filmului Francez 2019.

Biletele sunt deja in vanzare pe www.elvirepopesco.ro

Acum mai mult ca oricand, Festivalul Noiembrie Digital isi propune sa ofere tuturor accesul la noile tehnologii, majoritatea evenimentelor desfasurandu-se in mediul online. Astfel, publicul va avea posibilitatea sa urmareasca toate activitatile organizate de catre echipele Institutului Francez din Romania la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara fara a tine cont de restrictiile geografice care existau in anii precedenti. In cadrul Festivalului, Institutul Francez din Romania organizeaza o serie de ateliere, spectacole, mese rotunde si webinarii dedicate creatiei digitale sub toate formele: realitate virtuala, jocuri video, benzi desenate create pe calculator, realitate augmentata, tehnologii de ultima generatie etc.

Astfel in a doua jumatate a lunii noiembrie va avea loc un „Atelier de creatie in realitate virtuala”, in cadrul careia participantii vor fi provocati sa descopere si sa creeze universuri virtuale cu ajutorul castilor de realitate virtuala si al aplicatiei de pictura digitala Tilt Brush. Pe 30 noiembrie va avea loc si „Seara French Tech dedicata Inteligentei Artificiale – mize economice si noi provocari”. Programul intreg poate fi gasit pe pagina de Facebook a Institutului Francez din Romania.

 

Articole asemănătoare

Actorul scotian Sean Connery a murit la varsta de 90 de ani

Ioana Badulescu

Miracol in Turcia. O fetita ingropata sub daramaturi, gasita in viata la patru zile dupa cutremur. FOTO

Lucy Ionesco

Tricouri Personalizate: Arta de a Purta Unicitatea

Ioana Badulescu