Institutul National de Sanatate Publica a anuntat al 19-lea deces cauzat de virusul gripal

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 19, 2019 14:56

Institutul National de Sanatate Publica a anuntat al 19-lea deces cauzat de virusul gripal

Institutul National de Sanatate Publica a confirmat, sambata, inca un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre o femeie de 45 de ani, din judetul Ialomita, care nu era imunizata impotriva gripei. De la inceputul sezonului au fost inregistrate 19 decese. 

Potrivit Institutul National de Sanatate Publica, al 19- lea deces inregistrast este in cazul unei femei de 45 de ani, din Ialomita, care suferea si de alte probleme de sanatate. Femeia nu era vaccinat antigripal. De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 19 persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a spus ca Romania este in pragul unei epidemii de gripa, precizand ca saptamana trecuta, cazurile de imbolnaviri a depasit numarul estimat. Saptamana trecuta, numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut cu peste 20% fata de nivelul asteptat, iar in urma acestor date, specialistii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei saptamani, a anuntat, joi, ministerul Sanatatii. S-au inregistrat 1.155 cazuri de gripa clinica, fata de 80 cazuri in 2018 in aceeesi perioada a anului trecut.

In acest sezon, ministerul Sanatatii a achizitionat 1.300.000 de doze si pana in acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiaza de vaccinare gratuita.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.