PSD se duce din nou cu Olguta Vasilescu la presedintele Iohannis. Dancila a anuntat propunerile pentru Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii
Politica

Intalnire intre Iohannis si Dancila. Norica Nicolai: Probabil nu va schimba decizia Guvernului privind ambasada din Israel

Întâlnirea dintre presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dăncilă de marţi probabil nu va schimba decizia Guvernului privind ambasada din Israel, declară la RFI europarlamentarul Norica Nicolai, preşedinta Consiliului Naţional ALDE. 

În opinia eurodeputatei Norica Nicolai, „va fi o nouă discuţie, care probabil nu va schimba în nici un fel decizia Guvernului de a prospecta posibilitatea schimbării reşedinţei ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Este adevărat că şi în UE statele membre nu au o poziţie comună, deşi Serviciul de Acţiune Externă, prin vocea doamnei Mogherini, a încercat să condamne această mutare. În aceste momente, se vede clar lipsa de coeziune şi nevoia unei politici externe comune”.

Ea susţine că „preşedintele niciodată n-a avut decât un rol formal, nu un rol activ şi mai mult a reacţionat. Cred că lucrurile acestea trebuiau discutate într-o cooperare instituţională foarte bună în materie de politică externă, pentru că ambele componente şi Preşedinţia şi Guvernul României au responsabilitate partajată în materie de politică externă”.

Atenţionată că de fapt Guvernul este cel care l-a ocolit pe preşedinte în acest subiect, Norica Nicolai a replicat: „Nu l-a ocolit deloc, pentru că şi-a realizat atribuţiile pe care le avea, după lege. Acel memorandum nu ia decizia, ci solicită o analiză în vederea luării acestei decizii. Deci în momentul de faţă, lucrurile se pot negocia, deşi în opinia mea, lucrurile sunt cam decise şi opţiunea pentru SUA şi deciziile pe care acestea le iau, pe care România se vede că le urmează este vizibilă”.

Întrebată ce ar mai fi de negociat, din moment ce lucrurile sunt decise, ea a răspuns: „Preşedintele poate fi convins de justeţea acestei decizii sau poate să convingă cealaltă parte că această decizie nu este în interesul României, dar nimeni nu încearcă să facă lucrul ăsta”.

Stiri pe aceeasi tema

Vasile Dancu considera ca Tudose a fost debarcat din Guvern pentru ca nu a reusit sa-si multumeasca partidul

Ioana Badulescu

Candidatii la alegerile locale isi fac deja campanie, desi nu au fost desemnati oficial

Cristiana Petrariu Bota

Activitatea ANAF va fi analizata la sange de Guvern, la cererea lui Dragnea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult