Intarzierea formarii Guvernului poate afecta salariile si pensiile romanilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 29, 2016 23:37

Intarzierea formarii Guvernului poate afecta salariile si pensiile romanilor

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, in studioul Romania TV, ca intarzierea formarii guvernului prin respingerea propunerii de premier facuta initial de coalitia PSD-ALDE are o serie de efecte negative care vor afecta cresterea economica, precum si salariile si pensiile romanilor.

Liviu Dragnea considera ca intarzierea numirii unui premier de catre presedintele Klaus Iohannis va afecta majorarea salariului minim, majorarea pensiilor, precum si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

“Doua milioane de pensionari vor fi afectati. Se vor aplica de la 1 februarie, dar oamenii vor pierde banii pe luna ianuarie”, a declarat liderul PSD.

Afectate de intarzierea formarii noului Guvern vor fi si bursele pentru studenti, cresterea salariilor in administratie si cresterea salariilor actorilor cu 50%. Aceste masuri, spune Dragnea, se vor aplica de la 1 februarie.

“De la 1 ianuarie trebuia sa intre in vigoare HG privind reducerea preturilor la medicamente”, spune Dragnea, care aminteste de cresterea plafonului pentru plata TVA si de impozitul zero pentru transferul proprietatilor care au valoare mai mica de 450 de mii de lei.

“Intarzierea aplicarii masurilor din planul economic al PSD va duce la o crestere economica mai mica. Legea celor 102 taxe nu este promulgata nici acum, presedintele cauta tot felul de tertipuri ca sa o intoarca ca toti romanii sa fie umiliti la cozi”, a mai spus Dragnea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.