Social

Interventii urologice complexe prin chirurgie robotica la Spitalul Clinic Sanador

Spitalul Clinic Sanador si-a largit gama de interventii prin chirurgie robotica, oferindu-le pacientilor si acces la interventii urologice complexe, realizate de medici cu o bogata experienta in chirurgia minim invaziva.

Principalele indicatii chirurgicale robotice in Urologie includ nefrectomiile partiale sau totale si prostatectomiile radicale. Interventiile sunt conduse, de la consola sistemului robotic da Vinci Xi, cel mai performant disponibil in acest moment in lume, de Conf. Dr. Constantin Gingu, medic primar Urologie cu competente in chirurgia laparoscopica si robotica.

„Tratamentul tumorilor renale poate fi foarte complex, in functie de extensia tumorala. Pentru tumorile limitate la nivel renal, se realizeaza nefrectomii partiale, cu excizia tumorii cu margine de siguranta oncologica urmata de reconstructia rinichiului prin sutura cu precizie a cailor urinare, a elementelor vasculare intrarenale si a parenchimului renal, proceduri facilitate de performantele tehnice ale sistemului robotic. Pentru tumorile mai avansate, este nevoie de inlaturarea completa a rinichiului (nefrectomie radicala), interventie realizata, de asemenea, cu siguranta sporita si cu evitarea unor incizii intinse, cu recuperare rapida. Sistemul robotic ne permite inclusiv realizarea cu precizie a limfodisectiei si a suturilor vasculare. In prostatectomia radicala pentru cancerul de prostata, chirurgia robotica ne ofera avantajul de a mari pana la de zece ori campul operator, astfel incat gesturile operatorii sunt mai precise, facilitand anastomoza caii urinare si, foarte important, prezervarea sfincterului uretral si a bandeletelor neurovasculare, cand tumorile sunt localizate la nivel prostatic. Astfel, se asigura recuperarea functionala mai buna a continentei si a potentei”, a explicat Conf. Dr. Constantin Gingu.

Conf. Dr. Constantin Gingu

Robotul da Vinci Xi, una dintre achizitiile tehnologice de inalta performanta aflate in portofoliul Spitalului Clinic Sanador, aduce beneficii importante si pacientilor care necesita interventii urologice reconstructive – pieloplastii, reimplantari uretero-vezicale.

Interventiile robotice in urologie se adauga celor de chirurgie generala, deja disponibile la Spitalul Clinic Sanador: rezectii de colon, rezectii de rect, chirurgie bariatrica, tratamentul herniilor inghinale si ventrale, gastrectomii, tratamentul herniilor hiatale si al bolii de reflux gastroesofagian, cura acalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei.

 

Stiri pe aceeasi tema

Alex Pascu, basistul Goodbye to Gravity, a murit in Franta. Bilantul #Colectiv a ajuns la 51 de morti

Cristiana Petrariu Bota

Emanuel Plopeanu, decanul Facultatii de Istorie de la Universitatea Ovidius, reclama ca i s-a falsificat semnatura in cartea unui detinut

Cristiana Petrariu Bota

Prodecanul Facultatii de Teologie, preotul Vasile Raduca, declaratii controversate legate de sexologie. Reactia Patriarhiei si a Ministerului Educatiei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult