Interviu cu Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women: Antreprenoriatul este ca un sport extrem, nu vine cu garantii. Perseverenta este secretul in orice
Breaking NewsEconomie

Interviu cu Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women: Antreprenoriatul este ca un sport extrem, nu vine cu garantii. Perseverenta este secretul in orice

Bianca Tudor conduce cea mai puternica comunitate elitista a femeilor antreprenor din Romania. Ea a dovedit ca a avea succes ca femeie este posibil, important este sa te dedici pasiunii tale. Impreuna cu Bianca vorbim intr-un interviu acordat pentru publicatia RoNews.co.uk despre aventura femeii in antreprenoriat, despre succes, despre provocari si solutii antreprenoriale, dar si despre proiectul si evenimentele Elite Business Women.

In urma cu cativa ani, Bianca a avut curajul sa intre in lupta dura din mediul de afaceri si a avut succes. Astazi, comunitatea pe care a fondat-o – Elite Business Women – este prezenta la nivel national si international, reunind peste 8.000 de femei de afaceri pe care le ajuta sa dezvolte adevarate cariere de succes.

Pe Bianca Tudor am cunoscut-o la Londra, la o conferinta de networking si antreprenoriat, unde am descoperit o comunitate antreprenoriala a romanilor din diaspora extrem de performanta. In vreme ce autoritatile din Romania au tot scris strategii pentru a-i atrage acasa pe romanii din diaspora, fondatoarea Elite Business Women s-a gandit sa faca ceva mai mult. Organizeaza periodic conferinte si worskshop-uri de educatie antreprenoriala in strainatate, in paralel cu cele din tara. Le vorbeste direct romanilor care vor sa intre in lumea afacerilor sau care sunt deja, oferindu-le idei sa dezvolte cariere de succes si noi parteneriate.

Interviul cu Bianca Tudor l-am realizat dupa conferinta de la Londra. A fost o discutie libera despre succes, provocari, valori si aspiratii. Este de parere ca femeile se completeaza in afaceri cu barbatii, crede in munca de echipa si considera ca secretul pentru a reusi in viata este perseverenta. Desi admite ca succesul inseamna compromis, Bianca considera ca este foarte important sa nu renunti si sa te inconjori de oameni frumosi si minti luminate, care sa te inspire si sa te motiveaze.

Apoi, trebuie sa dai valoare oamenilor ca sa poti construi ceva mare. Si sa nu uiti ca raspunsurile la toate intrebarile sunt in tine, nu in carti.

Cum a pornit proiectul Elite Business Women

Elite Business Women a pornit, initial, ca un mic grup de femei care discutau in mediul online despre importanta antreprenoriatului feminin in societatea moderna, iar in cativa ani aceasta idee, s-a transformat in cea mai mare companie de educatie antreprenoriala feminina din Romania, depasind 8.000 de membri si granitele tarii.

Evenimentele Elite Business Women se desfasoara in Romania, Marea Britanie, Portugalia, Belgia si Italia, iar visul Biancai este ca aceasta comunitate sa devina cea mai mare companie internationala de educatie antreprenoriala pentru femei, cu prezenta nu doar in Europa, ci si in Asia, America sau chiar Africa.

Fotografia postată de Bianca Tudor.

Succesul in afaceri vs compromis

Bianca Tudor sustine ca succesul in afaceri inseamna clar si compromis, inseamna multe roe de munca peste program, lipsa timpului liber si mai putin timp alocat familiei. Insa cat de mare este acest compromis, depinde de fiecare.

„Este foarte important sa ne raportam la fiecare filtru personal cand vorbim despre succes. Pentru unele persoane succesul inseamna bani, pentru alte persoane inseamna contributie. Pentru mine este o combinatie intre sustinerea financiara a companiei si contributia adusa mediului de afaceri feminin. EBW este un business social, activitatea noastra intra in categoria de antreprenoriat social. As vrea sa fim 110% sinceri si sa spunem ca succesul inseamna compromis, inseamna multe ore de munca peste program, lipsa unui timp liber sau dedicat relaxarii, timp mai putin dedicat vietii de familie. Cat de mare este compromisul? Asta depinde de fiecare cum vrea sa construiasca, avem nevoie de echilibru si de alternarea perioadelor aglomerate in business cu timp pentru noi, pentru familie, cu hrana pentru spirit, suflet, minte”, spune Bianca.

Am intrebat-o daca a fi femeie este un avantaj in lumea afacerilor, daca putem spune ca exista un tip feminin de leadership complementar celui masculin.

„Sunt de parere ca femeile se completeaza in afaceri cu barbatii, cred in diversitate si munca de echipa. Vad latura pragmatica a barbatului, apetitul pentru risc imbinate perfect cu intuitia si responsabilitatea feminina. Cred ca empatia, inteligenta emotionala si multitasking-ul specific femeilor ar putea reprezenta un avantaj in customer service vanzari, negociere, si cum afacerile se fac cu oameni cred ca femeile au avantajul acesta al calitatilor de tip soft skills”, completeaza fondatoarea Elite Business Women.

Antreprenoriatul este ca un sport extrem, nu vine cu garantii si nici cu instructiuni

Bianca Tudor si-a inceput cariera inca din primul an de facultate, lucrand intr-o multinationala. Cu timpul, a capatat experienta, si-a descoperit aptitudinile manageriale, iar la 22 de ani a ajuns directorul de Training si Dezvoltare Personala pentru Organizatia Globala Junior Chamber International. Dupa ce a avansat ca membru al board-ului de conducere, in anul 2012 s-a alaturat unui proiect al Comisiei Europene – „Equality Pays Off” – desfasurat atat in Bucuresti, cat si la Viena.

Unul dintre momentele dificile din viata Biancai Tudor a fost atunci cand a trebuit sa aleaga intre a ramane in cadrul unor parteneriate „inechitabile” sau sa-si croiasca propriul drum. Si-a dat seama ca le poate oferi incredere si curaj si altor femei care vor sa patrunda in lumea afacerilor si a pornit pe acest drum, alaturi de cativa oameni frumosi care ii sunt si astazi alaturi. Nici provocarea de a pastra echilibrul intre viata profesionala si viata de familie nu i-a fost usoara, dar considera ca Universul iti testeaza vointa si dedicarea.

„Pentru fiecare treapta urcata pe scara succesului am avut de trecut un test. Universul iti testeaza vointa si dedicarea. Mai intai a fost dilema trecerii de la pasiune la business. Ok, iubesc domeniul leadership-ului feminin si al comunicarii, am avut experienta proiectelor cu Comisia Europeana, Junior Chamber International, The Alpha Group International, cum fac trecerea la business?

Ulterior am avut de ales intre a ramane in cadrul unor parteneriate inechitabile sau a continua fara acesti parteneri lipsiti de integritate in afaceri, insa cu o imagine publica buna, carora le-am daruit munca mea, respect si valoare, mai tarziu am avut provocarea echilibrului intre viata personala si cea profesionala ajungand la burn out, un rezultat al celor mai dinamici dintre antreprenori. Am fost si in zona Do it yourself pana cand am ajuns la o echipa de oameni faini cu care lucrez acum in cele mai importante orase din Romania, dar si Europa. Antreprenoriatul este ca un sport extrem, de anduranta, nu vine cu garantii, sau cu instructiuni si ai nevoie de disciplina, dedicare, creativitate, sisteme de lucru si echipa”, mai spune ea.

Disciplina este elementul cheie in a gestiona provocarile unui om de cariera

Fotografia postată de Bianca Tudor.

Viata unei femei este dependenta de echilibru, iar Bianca Tudor are o viata foarte activa profesional. Cum reuseste sa se imparta intre profesie si familie? Prin sport, disciplina si scurte vacante in doi.

„Da, sunt un om al provocarilor, un om dinamic si pasionat, petrec multe ore cu afacerea mea, petrec multe ore contribuind la cresterea echipei mele ca indivizi, ca oameni, ca antreprenori, petrec timp de calitate cu mine si fac sport in fiecare zi. Da, ma repet insa DISPCIPLINA este elementul cheie in a gestiona provocarile unui om de cariera. Imi trasez agenda astfel incat dupa fiecare perioada aglomerata in business sa ma refugiez in sanul familiei si nu astept ocazii speciale ca sa-i arat celui de langa mine ca este important pentru mine. Obisnuiesc sa imi fur partenererul de viata in scurte vacante in doi, dar mai ales sunt acolo pentru el atunci cand are nevoie si nu neaparat fizic, conteaza incurajarile, sfaturile si disponibilitate emotionala in viata de familie”, marturiseste fondatoarea Elite.

Cum poti reusi in afaceri ca femeie? Toate raspunsurile sunt in tine

Ce sfaturi are Bianca Tudor pentru femeile care isi doresc sa reuseasca in afaceri?

Fotografia postată de Bianca Tudor.„Cred ca suntem o creatie in lucru, asadar incepeti cu finalul – ce va doriti de la afacere si cat sunteti dispuse sa munciti pentru asta? Succesul vine la pachet cu multe-multe ore de munca, ani de munca, compromisuri, cu esec, este parte integranta din succes, cu momente de singuratate, de teama, de oboseala, ai nevoie de o motivatie si o dorinta mai mare ca toate cele de mai sus, ai nevoie sa fii bland cu tine, sa te odihnesti atunci cand obosesti, dar sa nu renunti, sa te inconjori de minti luminate, de oameni care reusesc si care te inspira, sa construiesti un brand personal puternic si valoros si sa continui sa investesti in dezvoltarea ta personala, raspunsurile sunt in tine, la tine, nu in carti, este despre cum integrezi tu toate informatiile si rezolvi puzzle-ul”, mai declara ea.

Daca nu ar fi fost femeie de afaceri, ar fi ales viata de artist: „Cred ca as fi fost artist, imi place sa scriu, sa cant, sa dansez, toate astea le faceam in liceu si facultate, am avut trupa de dans si participam la competitii mari, am cantat la Balurile din liceu si la diverse concursuri, am scris pentru revista scolii, inca scriu frumos pentru Elite si membrele comunitatii, ne ocupam de promovarea lor si tot ce inseamna continut, articole, comunicari, texte, copyright, etc”.

Elite in Marea Britanie – Piata din Londra este dinamica, educata si deschisa catre business 

Asa cum mentionam la inceputul acestui interviu, Bianca Tudor a participat recent la conferinta Elite Business Club de la Londra. A plecat incantata de deschiderea antreprenorilor de pe taram britanic, apreciind ca piata din Londra este dinamica, educata si deschisa catre business. Va reveni aici la evenimentul din toamna, alaturi de ambasadoarea Elite in Marea Britanie, Gabi Dragomir.

„Sunt incantata sa vad deschiderea antreprenorilor din Londra pentru activitatea noastra! Sunt foarte multe evenimente in Londra, dar oamenii ne aleg pe noi si se creaza o energie frumoasa in sala, se creaza un mediu de lucru colaborativ, ne scriu cu feedback dupa eveniment, se inscriu ca membre si incep programele noastre de promovare. Bravo ambasadorului nostru Gabi Dragomir, CEO Brainstorm Strategy, care si-a propus sa creasca comunitatea Elite si munceste cu pasiune pentru asta”, mai declara Bianca Tudor in cadrul interviului acordat pentru publicatia RoNews.co.uk.

Fotografia postată de Christiana P. Bota.

Poti fi antreprenor roman in Marea Britanie?

„DA, o spun cateva sute de antreprenori deja participanti la conferintele si workshopurile noastre din 2016 si pana in prezent. Piata din Londra este dinamica, este educata, deschisa catre business si atunci relatiile de business se construiesc mai usor iar timpul de cumparare, de la oferta la inchiderea contractului este mai mic, comparativ cu Romania, de exemplu”, sustine fondatoarea EBW.

Bianca mi-a oferit si cateva exemple de antreprenoare romance de succes: „Andreea Tina, este unul dintre cei mai buni instructori de fitness din UK, Elena Edwards conduce o companie de milioane de lire cifra de afaceri in domeniul serviciilor de curatenie, Gabriela Dragomir este ambasadorul ELITE si are un network foarte bun la Londra, unde ajuta companiile cu servicii de HR”.

Poti porni o afacere de la zero in UK?

Bianca Tudor este convinsa ca da, in conditiile in care Guvernul britanic ofera foarte multe programe de finantare. „Da, o poti face oriunde. In UK sunt foarte multe programe de finantare guvernamentale, incubatoare de afaceri, Hub-uri de afaceri, business angels. Cunosc foarte multi antreprenori romani in servicii care reusesc in UK”, spune ea.

Inevitabil, am intrebat-o daca poti porni o afacere de la zero in Romania: „Clar da! Am inceput de la zero Elite Business Women, care este o companie de educatie antreprenoriala pentru femei. Serviciile noastre sunt evenimentele de business, programul de promovare Media Kit pentru IMM uri care ajuta companiile cu gestionarea brandului in online, ofline si presa, dar si programe de internationalizare a afacerilor”.

Perseverenta este secretul in orice vrei sa reusesti

Care este secretul pentru a reusi in plan international? „Perseverenta este secretul in orice vrei sa reusesti, in primul rand. Actiunea este mandatory, parteneriatele, obiectivele clare si misiunea, trebuie sa dai valoare oamenilor ca sa poti construi ceva mare”, considera ea.

Elite va fi cea mai mare companie internationala de educatie antreprenoriala pentru femei

Bianca si-a dorit ca Elite Business Women sa fie prezenta la nivel international. Este convinsa ca Elite va deveni cea mai mare companie internationala de educatie antreprenoriala pentru femei cu prezenta in Europa, Asia, America si Africa.

„Am stiut, am simtit, am visat ca va fi international, de aceea s-a numit Elite Business Women si nu orice altceva in romana de exemplu. Nu am anticipat efortul fantastic necesar pentru a construi ceva fain doar cu pasiune, munca, perseverenta si doua maini pentru ca nu am avut finantare, am avut ultimul salariu din corporatie si de aici am inceput de cont propriu, nu am imprumutat bani si nu suntem datori, mai mult suntem pe profit si crestem. Elite de azi este dovada ca sunt pe drumul cel bun, insa suntem la jumatatea drumului catre Elite asa cum o vad eu cu ochii deschisi dimineata, seara sau la pranz si oricand imi aduc aminte obiectivul meu. Elite este in Europa acum, insa daca acum este cea mai mare companie de educatie antreprenoriala pentru femei din Romania cu prezenta internationala, Elite va fi cea mai mare companie internationala de educatie antreprenoriala pentru femei cu prezenta in Europa, Asia, America, Africa si invit alaturi de noi antreprenoarele care doresc sa contruiasca business-uri performante, antreprenoriat social sau sa extinda afacerile lor profitand de globalizare si digitalizare. Cred in munca de echipa, cred in puterea comunitatilor si in unitatea mediului de afaceri feminin”, mai spune Bianca Tudor.

Ce evenimente EBW urmeaza in acest an

Evenimentele Elite Business Club continua la Constanta, Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Cluj de trei ori pe an, vr continua si conferintele la nivel international. Comunitatea Elite targeteaza Sofia, Atena, Lisabona, Irlanda in a 2-a jumatate a anului.

Fotografia postată de Christiana P. Bota.

Related posts

Decizia privind imunitatea deputatului Elena Udrea, votata saptamana viitoare

Lucy Ionesco

Antreprenori cu greutate si celebritati investesc intr-o hartie igienica speciala

Lucy Ionesco

Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult