8.7 C
România
16 octombrie 2021
INTERVIU CU PRINTUL NICOLAE REALIZAT DE ION CRISTOIU. Cand s-a reunit Familia Regala ultima data
Social

INTERVIUL CU PRINTUL NICOLAE REALIZAT DE ION CRISTOIU I-A DEZAMAGIT PE AMATORII DE „STIRI SOC”

Jurnalistul Ion Cristoiu a realizat un interviu cu Principele Nicolae, publicat pe site-ul Evenimentul Zilei. In timp ce iubitorii de cancan si scandaluri asteptau cu sufletul la gura sa afle raspunsul la dilema privind o presupusa aventura cu o colega, din care ar fi rezultat un copil, Ion Cristoiu a preferat sa realizeze un interviu de bun-simt si sa respecte insemnele regalitatii, chiar daca Printul Nicolae a fost dezmostenit de Regele Mihai.

Principele Nicolae al Romaniei a fost cel de-al doilea fiu al regelui Ferdinand I si al reginei Maria, fratele mai mic al regelui Carol al II-lea si unchi al regelui Mihai I al Romaniei.

La 1 august anul trecut, nepotului Regelui Mihai I, Principele Nicolae (30 de ani), i-au fost retrase titlurile de “Principe al Romaniei”, calificativul de “Alteta Regala”, si a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, unde era, pana atunci, al treilea urmas la tron. Decizia Regelui, neexplicata indeajuns de Casa Regala, a nascut multe speculatii la acea vreme. Presa a scris zeci de articole privind presupusa relatie dintre Printul Nicolae si Nicoleta Cirjan, din care ar fi rezultat un copil.

Va prezentam mai jos fragmente din interviul realizat de Ion Cristoiu cu Principele Paul.

Casele Regale sunt în lumea modernă materie generoasă pentru tabloide. La noi, în presa română, n-am întâlnit nici o știre de tabloid despre Casa Regală. De ce? A evitat Casa Regală năzbâtiile de tabloid sau presa noastră e reverențioasă față de Casa Regală?

– Sunt de părere că este o combinaţie între aceste două aspecte. Foarte mulţi oameni au arătat şi arată respect faţă de Casa Regală întrucât aceasta este una dintre instituţiile cu o imagine pozitivă, curată, binevăzută datorită activităţii sale în străinătate şi în România prin bursele şcolare, acţiuni diplomatice etc.

Citeste si: Printul Nicolae, exclus din linia de succesiune de Regele Mihai

Fostul profesor al lui Ion Cristoiu traieste intr-o masina de 10 ani. Dascalul fara casa, invitat in emisiunea lui Maruta

Cati bani a castigat Ioan Cristoiu de la trustul Intact

Și despre dvs am citit numai știri de complezență, deși, din câte știu, ați făcut și năzbâtii. De ce? N-ați dat dvs prilejul știrilor de tabloid sau presa noastră nu v-a considerat o vedetă?

– Celebritatea este o noţiune relativă. Poţi fi celebru doar pentru că eşti vizibil, doar pentru că îţi doreşti cu ardoare să fii vizibil şi la fel de bine poţi avea nişte rezultate remarcabile fără ca presa să te considere o celebritate. În ceea ce mă priveşte, deşi la momentul venirii în ţara miam asumat ideea vizibilităţii în spaţiul public, m-a interesat mai mult ce pot face concret şi constructiv în mediul cultural şi educaţional din România şi mai puţin dacă acţiunile mele au captat interesul mass media. Mă atrage ideea unei vieţi private în care nu eşti recunoscut sau judecat pentru lucrurile pe care le faci sau le spui. În toate acţiunile mele am încercat să fac totul cu foarte mult devotament şi responsabilitate, însă întotdeauna mi-am păstrat o parte a mea pentru mine pe care au accesat-o doar prietenii adevăraţi şi familia.

Familia Regelui Mihai e împrăștiată prin lume. Țineți legătura între dumneavoastră? S-a reunit vreodată Familia Regală la un loc? Dvs vă cunoașteți toate rudele din Familia Regală?

– Vă pot povesti despre rudele mele şi ocaziile când i-am cunoscut pe aceştia, dar dacă ar trebui să îi întâlnesc pe toţi ar fi un job full time pentru ca fiecare dintre ei a ales să-şi contruiasca o viaţă în zone diferite ale planetei. Până în august a existat o comunicare bună cu familia apropiată, dar de atunci simt că s-a construit un zid între mine şi ei. Ultima şi singura dată când întreaga familie apropiată s-a reunit a fost cu ocazia Crăciunului din 2007 în Bucureşti.

În presa din România sunteți prezent cu deosebire prin acțiunile de voluntariat. Le-ați făcut, pentru că v-au plăcut sau pentru că țineau de PRul Casei Regale?

– Voluntariatul este un mod de relaţionare cu ceilalţi care ar trebui să facă parte din comportamentul nostru zilnic, indiferent de vârstă. Este calea prin care putem arăta că ne pasă de cei de lângă noi. Momentul în care ştii că ai putut ajuta pe cineva este de o satisfacţie inegalabilă. Motivele pentru care eu personal fac voluntariat sunt multiple: am posibilitatea să cunosc oameni noi, să le cunosc viaţa, greutăţile cu care se confruntă şi împreună cu ceilalţi voluntari facem tot ce ne stă în putinţă pentru a schimba ceva în viaţa acestor oameni.

Citeste interviul integral pe site-ul Evenimentul Zilei.

Stiri pe aceeasi tema

Indexarea pensiilor militare cu rata inflatiei se amana pana in septembrie 2021

Teodora Badescu

Ministerul Educatiei anunta schimbari majore in invatamant. Fara examen de admitere la liceu?

Cristiana Petrariu Bota

Medicii si pacientii pot participa la consultarile privind Dosarul Electronic de Sanatate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult