Externe

Intreprinderile din Ucraina ar putea intra pe piata din Romania

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, a declarat ca intreprinderile din Ucraina ar putea intra pe piata din Romania si a precizat ca in fiecare zi se primesc solicitari si propuneri de afaceri din partea intreprinderilor ucrainene privind colaborarea cu partenerii romani si intrarea pe piata romaneasca.

Teofil Bauer s-a declarat, totodata, increzator cu privire la oportunitatile pe care tara sa le va avea odata cu intrarea in vigoare a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2016.

“In fiecare zi primim foarte multe solicitari si propuneri de afaceri din partea intreprinderilor ucrainene privind colaborarea cu partenerii romani si intrarea pe piata romaneasca. Mai inainte nu exista un astfel de fenomen. Asteptarile sunt foarte mari. Sarcina principala a autoritatilor, atat a celor ucrainene, cat si a celor romane, este de a asigura conditiile necesare, astfel incat agentii economici ucraineni si romani sa gaseasca contacte comune si domenii comune de colaborare in asa fel, incat cooperarea economica sa fie eficienta. In ceea ce priveste colaborarea bilaterala, exista un potential foarte mare si sunt convins ca intrarea in vigoare a Acordului privind infiintarea zonei de liber schimb intre Uniunea Europeana si Ucraina va da un nou impuls cooperarii economice si comerciale dintre cele doua tari”, a declarat Teofil Bauer.

Ambasadorul Ucrainei a tinut sa puncteze si faptul ca ca economia tarii sale are nevoie de un nou impuls de dezvoltare, in conditiile in care dupa aproape 25 de ani care au trecut dupa proclamarea independentei Ucrainei, inca exista influenta epocii socialiste si atitudini invechite de abordare a lucrurilor.

“Pentru noi, acest lucru este foarte important, pentru ca dupa aproape 25 de ani care au trecut dupa proclamarea independentei Ucrainei, cu parere de rau, inca exista influenta epocii socialiste si atitudini invechite de abordare a lucrurilor, iar o astfel de situatie trebuie schimbata. Pentru noi, acest lucru e foarte important. Ucraina e foarte bogata in resurse naturale si forta de munca. Implementarea standardelor si conditiilor de afaceri, avand in vedere potentialul uman si natural care exista in Ucraina, va da un nou impuls dezvoltarii economice a tarii noastre”, a mai aratat Bauer.

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti mai spune ca in estul tarii exista o escaladare a conflictului, iar acest lucru se datoreaza formatiunilor teroriste sustinute de Rusia. Totodata, Teofil Bauer considera ca Republica Moldova ar trebui sa se orienteze cat mai clar spre Europa.

Foto: evz.ro

Stiri pe aceeasi tema

Putin anunta ca Rusia a descoperit tratamentul pentru un virus care ucide mii de oameni

Cristiana Petrariu Bota

A doua persoana care a beneficiat de implant de inima artificiala a murit. Lumea medicala este stupefiata!

Cristiana Petrariu Bota

Proteste de amploare in Franta. La Paris, politia a imprastiat manifestantii cu gaze lacrimogene si jeturi de apa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult