Intrevedere intre Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Moscovei. S-a lucrat pana in ultimul moment la declaratia comuna
Externe

Intrevedere intre Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Moscovei. S-a lucrat pana in ultimul moment la declaratia comuna

Liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, s-a intalnit în premieră cu liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, la aeroportul din Havana, unde au discutat în privat și au semnat o declarație. S-a lucrat până-n ultimul moment la declarația comună, textul a fost convenit miercuri seara de ambele părți, când „au fost făcute ultimele modificări, dar este posibil ca în timpul reuniunii să fie făcute modificări suplimentare”, potrivit presei din Italia.

Printre subiectele abordate de cei doi înalţi prelaţi s-au numarat cele privind credincioșii care aparţineau odinioară de Biserica Ortodoxă, dar care între timp s-au întors la cea Catolică, în special cei din Ucraina, unde există peste 5 milioane.

Dealtfel situația politică, cea socială și cea a bisericii din Ucraina este unul dintre subiectele abordate de Papa Bergolio și Patriarhul Moscovei în întâlnirea lor de la Havana.

Chiar Patriarhia Moscovei, atunci când a anunţat întâlnirea lui Kirill cu Bergoglio, i-a descris pe greco-catolicii din Ucraina ca fiind „rana sângerândă” care încă împiedică normalizarea deplină a relațiilor dintre cele două Biserici surori.

Dar, în centrul întrevederii se va afla problema dramatică a „persecutării creștinilor din Orientul Mijlociu”, așa cum a fost anunţat deja de către ambele părți.

ILSOLE24ORE/Rador

Stiri pe aceeasi tema

Cina de vis oferita de Donald si Melania Trump cuplului Emmanuel si Brigitte Macron in sala de cine de la parterul Casei Albe

Cristiana Petrariu Bota

Steagul Romaniei a fost afisat in cea mai cunoscuta piata din lume, Times Square din New York

Cristiana Petrariu Bota

Tragedie intr-o familie de romani din Spania. O fetita s-a inecat intr-un lac din regiunea Asturia, o alta este in stare grava

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult