Intrevedere intre Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Moscovei. S-a lucrat pana in ultimul moment la declaratia comuna
Externe

Intrevedere intre Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Moscovei. S-a lucrat pana in ultimul moment la declaratia comuna

Liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, s-a intalnit în premieră cu liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, la aeroportul din Havana, unde au discutat în privat și au semnat o declarație. S-a lucrat până-n ultimul moment la declarația comună, textul a fost convenit miercuri seara de ambele părți, când „au fost făcute ultimele modificări, dar este posibil ca în timpul reuniunii să fie făcute modificări suplimentare”, potrivit presei din Italia.

Printre subiectele abordate de cei doi înalţi prelaţi s-au numarat cele privind credincioșii care aparţineau odinioară de Biserica Ortodoxă, dar care între timp s-au întors la cea Catolică, în special cei din Ucraina, unde există peste 5 milioane.

Dealtfel situația politică, cea socială și cea a bisericii din Ucraina este unul dintre subiectele abordate de Papa Bergolio și Patriarhul Moscovei în întâlnirea lor de la Havana.

Chiar Patriarhia Moscovei, atunci când a anunţat întâlnirea lui Kirill cu Bergoglio, i-a descris pe greco-catolicii din Ucraina ca fiind „rana sângerândă” care încă împiedică normalizarea deplină a relațiilor dintre cele două Biserici surori.

Dar, în centrul întrevederii se va afla problema dramatică a „persecutării creștinilor din Orientul Mijlociu”, așa cum a fost anunţat deja de către ambele părți.

ILSOLE24ORE/Rador

Stiri pe aceeasi tema

Germania avertizeaza: Tarile care nu accepta refugiati vor fi sanctionate

Cristiana Petrariu Bota

Mai multe zboruri Air France vor fi anulate, luni, din cauza grevei pilotilor

Ioana Badulescu

Mai multi romani morti intr-un grav accident in Ungaria, langa Budapesta. MAE a activat celula de criza

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult