Inundatii la Corbu, judetul Constanta
Social

Inundatii in Constanta. Pompierii au intervenit de urgenta la Constanta, Navodari si Corbu

Inundatii in Constanta, in noaptea de vineri spre sambata, mai multe strazi din oras transformandu-se in adevarate lacuri de acumulare. Pompierii au intervenit de urgenta la Constanta, Navodari si Corbu, ca urmare a ploilor cazute in ultimele 24 de ore. 33 de străzi din oras s-au transformat in piscine in toata regula. A fost cod portocaliu de ploi şi vijelii şi a plouat fără întrerupere ore întregi.

Pompierii miliari au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale din județul Constanța, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în ultimele 24 de ore. Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea care vizează toată țara, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea și gestionarea producerii unor eventuale situații de urgență.

La nivel național, peste 1.000 de pompieri rămân mobilizați, fiind pregătiți să intervină cu peste 200 de mijloace tehnice în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora, transmite IGSU intr-un comunicat de presa.

CUM VA FI VREMEA IN ACEASTA IARNA. Date ANM

În această noapte, în dispeceratul ISU Constanța s-au primit 55 de apeluri, care anunțau mai multe situații de urgență. Peste 50 de salvatori constănțeni cu 10 mijloace tehnice au intervenit pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei din mai multe locuințe situate în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Corbu.

În urma cantităților mari de precipitații, în județul Constanța au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenția promptă a pompierilor pentru salvarea a șase persoane surprinse în autoturisme. O persoană cu afecțiuni medicale a fost evacuată din casă și transportată de către un echipaj SMURD la spital.

Echipajele de pompieri au acționat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 7 case, 28 curți și 7 beciuri, inundate în urma ploilor. În acest moment nu mai sunt înregistrate cazuri de gospodării inundate.

Pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, pe durata manifestării situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a fost activată grupa operativă și suplimentate echipajele de intervenție.

Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea care vizează toată țara, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea și gestionarea producerii unor eventuale situații de urgență.

La nivel național, peste 1.000 de pompieri rămân mobilizați, fiind pregătiți să intervină cu peste 200 de mijloace tehnice în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora.

Evoluția efectelor generate de fenomenele meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forțelor și tehnicii de intervenție la inundații de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea.

Related posts

Vasile Salaru a demisionat de la Ministerul Educatiei. Ce spune ministrul Educatiei

Lucy Ionesco

Catalina Ionita si Mihai Alexandru au murit impreuna in Colectiv, asa cum visau sa traiasca

Lucy Ionesco

Biroul pentru Terorism a fost infiintat in Romania de DIICOT

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult